Στην Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας πρέπει να αγαπάνε πολύ αυτό που κάνουν και το κάνουν καλά

.

Φαίνεται πως στην Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας πρέπει να αγαπάνε πολύ αυτό που κάνουν και το κάνουν καλά.

Κάτι εντελώς διαφορετικό ετοίμασαν και παρουσίασαν εχθές βράδυ 22 Δεκεμβρίου 2023. στους μικρούς μαθητές τους, με αφορμή τα Χριστούγεννα και το κλείσιμο της Ένωσης για τις γιορτές.

Δύο ταλαντούχοι ηθοποιοί, η Ιωάννα Μαστοράκη και ο Θανάσης Σάλτας, δημιούργησαν ένα παιδαγωγικό  λογοτεχνικό Χριστουγεννιάτικο παραμύθι για τα συναισθήματα  βασισμένο στη συναισθηματική νοημοσύνη και ταξίδεψε παιδιά και μεγάλους στον πλούσιο κόσμο των συναισθημάτων.

Με τη συνοδεία της παραμυθένιας μουσικής της Χρυσάνθης Οικονομάκη, τα παιδιά βίωσαν το θέμα μέσα από θεατροπαιδαγωγικά δρώμενα και  την  βιωματική συμμετοχή τους με θεατρικό παιχνίδι.

Η ευχαρίστηση στα πρόσωπα των παιδιών που είδαμε, αποδεικνύει ότι με τέτοιες δράσεις, μπορούμε να πούμε ότι εκεί στην Εστία Κρητών φροντίζουν έμπρακτα για την ψυχική υγεία και την δόμηση της παιδείας των παιδιών τους.

Στο τέλος, όπως πάντα, υπήρχε κέρασμα για τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους κι όλοι μαζί γελούσαν, συζητούσαν, χόρευαν και τραγουδούσαν για αρκετή ώρα.

Τελικά, με αυτά που βλέπουμε από τους Κρητικούς της πόλης μας, μάλλον υπάρχει ακόμα ελπίδα!!!