ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Ορκίστηκαν οι δύο νέοι δημοτικοί σύμβουλοι με την Λ. Σ. στην Αγία Βαρβάρα

.

Ορκίστηκαν εχθές οι δύο νέοι δημοτικοί σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση στην πόλη μας, Βασίλης Γκιτάκος και Δημήτρης Φατσιλέτος.

Η Τοποθέτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίας Βαρβάρας Βασίλη Γκιτάκου στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου:

κ Δήμαρχε κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, Αγιοβαρβαριότισσες και Αγιοβαρβαριώτες,

Ο όρκος μας έχει σημείο αναφοράς την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του λαού της Αγίας Βαρβάρας, συνεχίζοντας με συνέπεια στο δρόμο των αγώνων και των διεκδικήσεων που χάραξαν όλοι οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση τα προηγούμενα χρόνια.

Μαζί με το εργατικό – λαϊκό κίνημα, το ρεύμα αμφισβήτησης που διαρκώς ενισχύεται, βάζοντας μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες των πολλών, να εκφραστεί στη σύγκρουση με την κυρίαρχη πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων που στην πλειοψηφία των δήμων υπάρχει ταύτιση με αυτή την πολιτική και καμία αντίδραση.

Να συγκρουστούμε με την πολιτική της ανάπτυξης των λίγων και του ανταγωνισμού, της κατάργησης εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, του πετσοκόμματος των μισθών και των συντάξεων, της ακρίβειας, των πλειστηριασμών, της ενεργειακής φτώχιας, της φοροληστείας του λαού και της φοροαπαλλαγής του κεφαλαίου, της εμπλοκής της χώρας όλο και πιο βαθιά στους πολέμους των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Να συγκρουστούμε με την πολιτική του επιτελικού κράτους – επιτελικού δήμου, που αντικαθιστά την μόνιμη και σταθερή εργασία με την ολιγόμηνη – κακοπληρωμένη και χωρίς δικαιώματα, που επιχειρεί να μετατρέψει τους δήμους σε ανώνυμες εταιρίες και μέσω των ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών και της ανταποδοτικότητας φορτώνει επιπλέον βάρη στους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες.

Απαιτώντας τη ζωή που μας αξίζει, να συγκρουστούμε με την πολιτική που βάζει τη ζωή μας στο ζύγι κόστους οφέλους.

Με τον αγώνα για καλυτέρευση της καθημερινότητας των κατοίκων της Αγίας Βαρβάρας, αυτή είναι η δικής μας ευθύνη στην πενταετή θητεία μας στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και έξω από αυτό. Η οργάνωση της πάλης και των διεκδικήσεων για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων και όχι κομπάρσο ή θεατή.

Τέλος, θα επιμείνουμε η αντιπαράθεση στο δημοτικό συμβούλιο να έχει ιδεολογικό και πολιτικό περιεχόμενο και όχι να γίνεται με τη μορφή προσωπικών αντεγκλήσεων, που δεν ενδιαφέρουν το λαό της Αγίας Βαρβάρας, αλλά πολύ περισσότερο δεν έχουν να του προσφέρουν και τίποτα.

Καλή δύναμη!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ