Δήλωση του Β. ΓΚΙΤΑΚΟΥ, επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Αγίας Βαρβάρας για την απεργία των Εργαζομένων στους ΟΤΑ

.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στους δήμους και στηρίζουμε τον αγώνα για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς.

Περισσότεροι από 40.000, πάνω από το 50%, των εργαζόμενων στους δήμους εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας κάθε μορφής, που διαχρονικά έχουν επινοήσει όλες οι κυβερνήσεις με την συναίνεση των «εκλεκτών» τους δημάρχων στην τοπική διοίκηση.

Οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας είναι μέρος της πολιτικής της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων και εξυπηρετεί την ανάπτυξη των λίγων, τον ανταγωνισμό, το επιτελικό κράτος – επιτελικός δήμος και τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά στέλνει στους δημότες τον «λογαριασμό»  και τους εργαζόμενους στην ομηρία, την ανασφάλεια και τελικά στην ανεργία.

Απαιτούμε μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για όλες τις υπηρεσίες των δήμων και κρατική χρηματοδότηση. Να καταργηθούν όλες οι μορφές επισφαλούς εργασίας και η ανακύκλωση ανέργων. Να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας και τα εργατικά ατυχήματα – δυστυχήματα. Να μπει φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις και την επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων στις υπηρεσίες των δήμων, στην αύξηση της ανταποδοτικότητας, των τροφείων και κάθε μορφής αντίτιμου, που μαζί με την φοροληστεία του κράτους ξεζουμίζουν ακόμα περισσότερο το εισόδημα των εργαζομένων και του λαού.

Όπως απαιτούμε και πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στους δήμους και σε όλο το δημόσιο και όχι τα ψίχουλα που παρουσιάζει η κυβέρνηση για παντεσπάνι, μετά από 13 χρόνια μειώσεων και «παγώματος» στους μισθούς τους. Διαφημίζει και ζητωκραυγάζει η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της για 10% αύξηση στους μισθούς όταν τελικά αυτή δεν θα ξεπεράσει το 4,5%, με μόνο τα τρόφιμα να έχουν αυξηθεί το τελευταίο τρίμηνο 28,8%, η στέγαση 18,7% και οι μεταφορές το 15,8%.

Τέλος καταδικάζουμε την βία και τα χημικά που δέχθηκαν απρόκλητα οι απεργοί εργαζόμενοι από τις δυνάμεις καταστολής, με ευθύνη της κυβέρνησης, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Βασίλης Γκιτάκος