ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Αγίας Βαρβάρας: Το Νοσοκομείο «Λοιμωδών η Αγία Βαρβάρα»

.

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Αγίας Βαρβάρας.

ΘΕΜΑ: Νοσοκομείο «Λοιμωδών η Αγία Βαρβάρα».

.
Το Ιστορικό νοσοκομείο μας, το «Λοιμωδών η Αγ. Βαρβάρα» κλείνει φέτος 120 χρόνια λειτουργίας. Ένα μικρό νοσοκομείο που διαχρονικά, από την ίδρυσή του, προσέφερε σημαντικό υγειονομικό έργο στην ευρύτερη περιοχή, από το 2013 έπαψε να παρέχει νοσοκομειακή περίθαλψη, μετά από τη πολυετή υποβάθμισή του. Έμειναν μόνο «κάποια» εξωτερικά ιατρεία, όπως το μικροβιολογικό εργαστήριο (υποβαθμισμένο) και η μονάδα τεχνητού νεφρού.
.
H κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με νομοθετικές πρωτοβουλίες ρύθμισε, πολεοδομικά θέματα όπως ανακατασκευής κτιρίων και έτσι να λειτουργήσει ως κλινική covid το κτήριο της Παθολογικής κλινικής και να συμβάλει καθοριστικά στη μάχη κατά της πανδημίας, σε μια δύσκολη χρονική στιγμή για τα υγειονομικά δεδομένα της πατρίδας μας.
.
Από τον Ιούνιο δε του 2022, έγιναν τα εγκαίνια Ψυχιατρικής Κλινικής Εφήβων «Ιωάννης Αγγελικούσης», η οποία όμως ακόμη υπολειτουργεί.
.
Ερωτηματικά δημιουργεί και η πρόσφατη εκκένωση του κτιρίου 1.800 τ.μ. (το καλοκαίρι) που στέγαζε τα Εξωτερικά Ιατρεία, το Ακτινολογικό Εργαστήριο και παλαιότερα το Εμβολιαστικό Κέντρο και η μεταφορά των υπηρεσιών στο κτίριο που στεγάζονται οι Παθολογικές κλινικές.
.
Το γεγονός αυτό, υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες για τους πολίτες, ενώ εγείρει ανησυχίες στους εργαζόμενους του νοσοκομείου.
.
Πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, μεγάλου μέρους της ΤΑ και των εργαζομένων του νοσοκομείου είναι να λειτουργεί το νοσοκομείο, παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες σε όλες τις βαθμίδες, ειδικά για τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας, που οι ανάγκες τους για δημόσια υγεία είναι πολλές, λόγω και χαμηλών εισοδηματικών δεδομένων.
.
Στην κατεύθυνση αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και η Τοπική ΟΜ Αγ. Βαρβάρας, στέκονται σταθερά προσανατολισμένοι στον αγώνα, ώστε το νοσοκομείο «Λοιμωδών η Αγ. Βαρβάρα» να λειτουργεί ως ΔΗΜΟΣΙΟ νοσοκομείο, με πλήρη στελέχωση.