Διάκριση μαθητών του Α Δημοτικού Σχολείου σε πρωτάθλημα Σκάκι

Οι μαθητές του τμήματος Ε2 Νικολάου Παντελής, Χαλκέας Μιχάλης, Βαγγέλης Γιώργος, Τριανταφυλλίδη Χριστίνα, Μιχαλιτσιάνος Μάκης, Κτιστόπουλος Κωνσταντίνος, Βλησμάς Γιώργος και οι μαθητές Τριανταφυλλίδης Κωνσταντίνος και Αλεξιάδης Παναγιώτης από τη Γ και Δ τάξη αντίστοιχα πήραν μέρος στο Τουρνουά Σκακιού που διοργανώθηκε από τον Αναγεννησιακό Σκακιστικό Όμιλο Πετρούπολης ΔΙΑΣ την Κυριακή 10/12/2023 και διακρίθηκαν κατακτώντας την τρίτη θέση.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας αλλά και στον εκπαιδευτικό Κοντογιάννη Νικόλαο, που τους καθοδήγησε και τους μετέδωσε την αγάπη για το Σκάκι!

Λίγα λόγια για το άθλημα:

Το Σκάκι είναι ένα ισχυρό εκπαιδευτικό εργαλείο και η φιλοσοφία του συνάδει με τη φιλοσοφία του σχολείου.

Η παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα το έχει αγκαλιάσει. Το παιχνίδι-άθλημα αυτό αποδεδειγμένα μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη ψυχολογία και στη καλύτερη μαθητική επίδοση των παιδιών.

Συγκεκριμένα οι μαρτυρίες των εκπαιδευτικών που ενσωμάτωσαν το σκάκι στη διδασκαλία τους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, μιλάνε διθυραμβικά για τα οφέλη που προκύπτουν σε θέματα προσοχής, αντιληπτικής ικανότητας, συνέπειας και υπευθυνότητας από πλευράς των μαθητών τους.

Για παιδιά με δυσκολίες προσαρμογής, πολλά παραδείγματα έχουν αναφερθεί στα οποία το Σκάκι οδήγησε σε αυξημένα κίνητρα, καλύτερη αυτο-εικόνα, βελτιωμένη συμπεριφορά και μεγαλύτερη συμμετοχή  στα μαθήματα.

1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας

.