Τα Θυρανοίξια του Παρεκκλησίου Αγίου Εφραίμ στην Αγία Βαρβάρα

thiranoixia-proti-1

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία πλήθος πιστών τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στην συνέχεια τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού στην Αγία Βαρβάρα.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Γερβάσιο Φράγγου, τους συνεφημερίους του και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Νικαίας τέλεσε τα θυρανοίξια του νέου παρεκκλησίου του Αγίου Οσιομάρτυρος Εφραίμ που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον Ιερό Ναό.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον π. Γερβάσιο για το νέο Ιερό Παρεκκλήσιο που κοσμεί τον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλιού, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αθρόα ήταν η προσέλευση των προσκυνητών οι οποίοι κατέκλυσαν τους χώρους γύρω από την είσοδο του Παρεκκλησίου και ευλαβικά περίμεναν για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα του Αγίου Εφραίμ στο νέο Παρεκκλήσιο.

Τέλος να σημειωθεί ότι εντός του Ιερού Παρεκκλησίου τοποθετήθηκε η ιερά εμβάδα του Αγίου Εφραίμ ενώ η Εικόνα φέρει αναπαραστάσεις από το μαρτύριο του Αγίου.

Θάνος Θανόπουλος

πηγή: Η ΡΟΜΦΑΙΑ