Βασίλης Γκιτάκος: “Η Δημοτική Αρχή Αγίας Βαρβάρας και ο ίδιος ο δήμαρχος προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν το λαό της Αγίας Βαρβάρας”

.
Η Δημοτική Αρχή Αγίας Βαρβάρας και ο ίδιος ο δήμαρχος προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν το λαό της Αγίας Βαρβάρας από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις για τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της Αγίας Βαρβάρας, ενάντια στο ξεχαρβάλωμα και την εμπορευματοποίηση του συστήματος δημόσιας υγείας.
.
«Κεφαλαιώδη κατάκτηση» δεν αποτελεί η δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στην Αγία Βαρβάρα, όπως την παρουσιάζουν. Τέτοια κατάκτηση θα χαρακτηριζόταν η πλήρης επαναλειτουργία του Λοιμωδών ως νοσοκομείου, που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες του λαού όχι μόνο της Αγίας Βαρβάρας αλλά όλων των δυτικών συνοικιών.
.
Χτίζουν ξεδιάντροπα καριέρες και «επιτυχίες» πάνω στα ερείπια του συστήματος υγείας.
.
Δεν ξεχνούν μόνο τα κλείσιμο του Λοιμωδών και το κλείσιμο των ιατρείων ΙΚΑ στην περιοχή μας, αλλά επιλεκτικά ξεχνούν και την ΠΝΠ της κυβέρνησης που στηρίζουν για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ με οδηγούς από την Πυροσβεστική, το Στρατό και τους Δήμους. Με το μέτρο αυτό να μην έχει καμία σχέση με την προνοσοκομειακή περίθαλψη, με την περίθαλψη επιτόπου στο σημείο του συμβάντος αλλά είναι ενταγμένο στην πολιτική των περικοπών και των μπαλωμάτων που είναι πιο φθηνά για το κράτος. Δημιουργώντας έτσι περισσότερους κινδύνους για τη ζωή των ασθενών με τα μεικτά πληρώματα των ασθενοφόρων, όταν οι οδηγοί δεν έχουν την ανάλογη εμπειρία και εξειδίκευση για να διαχειριστούν ένα σοβαρό περιστατικό.
.
Μήπως για την δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στην Αγία Βαρβάρα θα αγοραστούν νέα οχήματα και οι ασθενείς δεν θα πεθαίνουν στις καρότσες αγροτικών και αυτοσχέδιων ασθενοφόρων; Μήπως θα προσληφθεί μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό από τους 3.500 απόφοιτους του ΕΚΑΒ που βρίσκονται σε αναμονή πρόσληψης;
.
Τίποτα από όλα αυτά δεν θα γίνουν.
.
Γι’ αυτό ας αφήσουν όπως έχουμε ξαναπεί τους εξυπνακισμούς και ας παλέψουν μαζί με το λαό της Αγίας Βαρβάρας για την ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας που χρειαζόμαστε με κυρίαρχο την επαναλειτουργία του Λοιμωδών.
.
Βασίλης Γκιτάκος