Για τέταρτη ημέρα συνεχίζεται η κόντρα Σαρόπουλου – Γιάγκα. Επίκαιρη η πρόταση Νικητάκη…

 

5pvfg58

Για τέταρτη συνεχή ημέρα συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας κ. Κωνσταντίνου Σαρόπουλου και του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μιχάλη Γιάγκα.

saropoylos-kvnstantinos-%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%ce%b7Αφορμή της δημόσιας αντιπαράθεσής τους, που γίνεται μέσα από facebook της εφημερίδας μας στο άρθρο της παραπάνω φωτογραφίας μας, στάθηκε η καταγγελία του κ. Γιάγκα κατά του κ. Σαρόπουλου διότι όπως υποστηρίζει ο πρώτος, ο κ. πρόεδρος αρνήθηκε να του δώσει το λόγο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ που δημοσιοποίησε ο κ. Γιάγκας καταγγέλει τον κ. Σαρόπουλο για “φασιστική συμπεριφορά”.

Όπως ήταν φυσικό, ο κ. Σαρόπουλος αντέδρασε στους χαρακτηρισμούς του κ. Γιάγκα και σήκωσε δικό του κείμενο στην εφημερίδα μας.

Με τη σειρά του κ. Γιάγκας ανταπάντησε, για να προκαλέσει μίαν άλλην απάντηση του κ. Σαρόπουλου.

giagkas-neaΟ κ. Γιάγκας υποστηρίζει πως αιτία του αποκλεισμού του από το να πάρει το λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο αποτέλεσε η αποκάλυψη του, περί κακής διαχείρησης από τη Δημοτική Αρχή του θέματος του δανείου για την αγορά του χώρου της ΒΙΟΧΡΩΜ, η οποία ζημίωσε το Δήμο δύο εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Σαρόπουλος και σε αυτήν την εκτίμηση διαφωνεί με τον κ. Γιάγκα.

Τελευταία ανάρτηση κειμένου στο facebook της εφημερίδας μας, για το συγκεκριμένο θέμα,  έγινε πριν λίγες ώρες από τον κ. Γιάγκα.

Η προσφορά Νικητάκη ισχύει;

Πάντως γεγονός είναι πως μόνο όσοι βρεθήκανε στη συνεδρίαση μπορούν να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα από το τι και πως συνέβη.

Είναι φυσικό κάθε πλευρά να υποστηρίζει τη δική της άποψη και οι συμπολίτες μας να μη βγάζουν συμπέρασμα τελικά.

nikitakisΠέρισυ τέτοια εποχή ο δημοτικός συμβούλος κ. Νικητάκης είχε προτείνει οι Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να αναμεταδίδονται ζωντανά μέσω WIFI, ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ τις συνεδριάσεις του σώματος.

Με την εφαρμογή μιας τέτοιας λύσης όλοι οι κάτοικοι θα είχαν άμεση πληροφόρηση στις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής, στις απόψεις της Αντιπολίτευσης και σε όσα διαδραματίζονται στις συνεδριάσεις.

Η πρόταση του κ. Νικητάκη είχε γίνει δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο και η Δημοτική Αρχή είχε αναλάβει να καταθέσει ολοκληρωμένη τεχνολογική  πρόταση και ο κ. Νικητάκης είχε ανακοινώσει πως θα καλύψει ολόκληρο το κόστος για την εγκατάσταση και εφαρμογή του συστήματος αναμετάδοσης των συνεδριάσεων.

Έως τώρα όμως δεν έχει υπάρξει καμία μελέτη από τη Δημοτική Αρχή και το θέμα δεν επανήλθε ξανά προς συζήτηση.

Εξ΄αφορμής λοιπόν των τελευταίων συμβάντων, μήπως η Δημοτική Αρχή φέρει τη μελέτη και ο κ. Νικητάκης πληρώσει για να έχουμε ONLINE τις συνεδριάσεις  (σε πρώτη φάση) στις οθόνες των υπολογιστών μας;