Άνω – κάτω η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αποχώρησε ο Γιάγκας καταγγέλοντας τον Σαρόπουλο

%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%b9%ce%bf

.                                                                                                                                     Οξύνθηκαν τα πνεύματα σήμερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, όταν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάγκας προσήλθε στην αίθουσα με καθυστέρηση και ενώ το συμβούλιο ήταν στην διαδικασία των ερωτήσεων.

Ζήτησε το λόγο, τον οποίο δεν του έδωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σαρόπουλος λέγοντας πως από τη στιγμή που δεν έχει ανακοινωθεί η παρουσία του θα έπρεπε να περιμένει.

Ο κ. Γιάγκας σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε από την αίθουσα και λίγο αργότερα τον ακολούθησε και ο συνδυασμός του κ. Βασιλάκου σε ένδειξη συμπαράστασης, ο οποίος όμως νωρίτερα είχε αναφερθεί σε θέματα καθαριότητας του Δήμου και για την απομάκρυνση ενός καμμένου επί εβδομάδες Ι.Χ. που δεν απομακρύνει ο Δήμος από δρόμο της πόλης μας.

%ce%b3%ce%b5%cf%86%cf%85%cf%81%ce%b1-%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7Από τους υπόλοιπους συνδυασμούς η Δημοτική Σύμβουλος κ. Σιαραμπή ρώτησε να πληροφορηθεί για το έργο που αφορά την κατασκευή αγωγού ομβρύων, που εξαιτίας της μη έναρξης και ολοκλήρωσης του, η Γέφυρα στην Στέφανου Σαράφη είναι κλειστή δύο χρόνια τώρα, προκαλώντας αναστάτωση στην κυκλοφορία οχημάτων και την προβληματική εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας από την συγκοινωνία.

Επίσης ζήτησε να πληροφορηθεί πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα στο γήπεδο στα Ριμινίτικα, ενώ ρώτησε επίσης γιατί δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα πινακίδα STOP στην οδό Διστόμου στην γωνία με την οδό Κουντουριώτου, στην οποία συχνά συμβαίνουν συγκρούσεις οχημάτων.

Για το έργο της Στέφανου Σαράφη ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης ανέφερε πως πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του υπεδάφους και πως σύντομα το έργο θα ξεκινήσει.

%ce%b3%ce%b7%cf%80%ce%b5%ce%b4%ce%bf-%cf%81%ce%b9%ce%bc%ce%b9%ce%bd%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b1Για το γήπεδο ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε πως το έργο παρακολουθείται από την τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας και πως τα αποδυτήρια του γηπέδου είναι στη Β΄φάση του έργου, τα οποία ευελπιστεί πως σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή τους.

Για την πινακίδα STOP στην οδό Διστόμου ο Αντιδήμαρχος κ. Ντάβιος απάντησε πως δεν προβλέπεται από την κυκλοφοριακή μελέτη τέτοια πινακίδα στην συγκεκριμένη γωνία, αλλά μετά από την υπενθύμιση  της κ. Σιαραμπή πως πριν οκτώ μήνες ο Δήμος θα έστελνε επιστολή στη Τροχαία ζητώντας κατ΄εξαίρεση την άδεια για την τοποθέτηση πινακίδας, λόγω των συχνών τροχαίων, ο κ. Ντάβιος δεσμεύτηκε να στείλει αυτήν την επιστολή.

Για να επανέλθουμε όμως στο γεγονός που σημάδεψε την σημερινή συνεδρίαση και αφορά την διαφωνία Σαρόπουλου – Γιάγκα, σημειώνουμε πως ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάγκας εξέδωσε πριν λίγη ώρα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ με το οποίο κατηγορεί τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σαρόπουλο για “φασιστική συμεριφορά”.

Η ανακοίνωση του κ. Γιάγκα η οποία μας εστάλει προς δημοσίευση, έχει ως εξής:

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ
Αγ. Βαρβάρα 14-9-2016

Φασιστική συμπεριφορά Σαρόπουλου.
“Δεν σου δίνω το λόγο γιατί δεν είσαι παρών”.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Βαρβάρας κ. Κωνσταντίνος Σαρόπουλος επιδεικνύοντας φασιστική συμπεριφορά αρνήθηκε να δώσει το λόγο στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΔΥΝΑΤΉ ΠΟΛΗ” κ. Μιχάλη Γιάγκα με την παροιμιώδη φράση ” Δεν σου δίνω το λόγο γιατί δεν είσαι παρών στη συνεδρίαση αφού δεν σε ανακοίνωσα” .

Το γεγονός συνέβη πέντε λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. και ενώ είχε τελειώσει τις ερωτήσεις ο κ. Βασιλάκος.

Μετά από αυτό αποχώρησε η παράταξη “Δυνατή πόλη” καταγγέλοντας τη συμπεριφορά του κ. Σαρόπουλου και ακολούθησε η παράταξη ” Όλοι μια γειτονιά” του κ. Βασιλάκου. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχουν ενοχλήσει τον κ. Καπλάνη και την παράταξή του οι τελευταίες αποκαλύψεις για την επιβάρυνση των δημοτών με πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ.

Μιχάλης Γιάγκας

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σαρόπουλος απαντώντας στον κ. Γιάγκα ανήρτησε στο διαδίκτυο το παρακάτω κείμενο:

“O βασικός ρόλος του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου είναι η τήρηση της διαδικασίας των συνεδριάσεων όπως ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας του συμβουλίου.

Παρόντες – απόντες, θέματα απαρτίας, πότε τίθενται οι ερωτήσεις, πότε απαντώνται, πότε τοποθετούνται οι σύμβουλοι για τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι καθορισμένοι από αυτόν τον κανονισμό με σαφήνεια.

Προτείνω σε όσους σκόπιμα ή άθελά τους τον καταστρατηγούν, παρά τις επανειλημένες μου αναφορές, να τον ξαναδιαβάσουν.

Όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς που μου αποδίδετε κ. Γιάγκα γιατί τήρησα την προβλεπόμενη διαδικασία, λυπάμαι πολύ.

Η τήρηση κανόνων που έχει γίνει ομόφωνα αποδεκτή, εξάλλου, είναι θεμέλιο της Δημοκρατίας.

Άλλωστε, τι σημαίνει οχλαγωγία και τι δημοκρατία, έχει απαντηθεί σοφά από τους προγόνους μας 2.000 και πλέον χρόνια πριν.

Κωνσταντίνος Σαρόπουλος”