ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: “To 301ο έργο της διοίκησης Μίχου είναι η αύξηση των τελών 17%!”

.

Η δημοτική αρχή Μίχου, ακολουθώντας κατά πόδας την κυβέρνηση και εφαρμόζοντας πιστά την πολιτική της που στόχο έχει την παραπέρα λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος και με τις ψήφους μόνο των δημοτικών συμβούλων της, αποφάσισε την οριζόντια αύξηση των δημοτικών τελών κατά 17%!

Μέσα στον ορυμαγδό των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης προκειμένου να εξασφαλιστούν τα νέα «ματωμένα» πλεονάσματα, με τις σχεδόν μηδενικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, σε σχέση με τον πληθωρισμό, την ακρίβεια σε τρόφιμα και είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, την ενεργειακή φτώχεια και την φοροληστεία, η δημοτική αρχή του κ. Μίχου αποφάσισε να επιβάλει μεγαλύτερα βάρη στις πλάτες του λαού της Αγίας Βαρβάρας…για το καλό του!

Στολίζοντας με δακρύβρεχτα λόγια κατανόησης την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 17%, με εισήγηση που στερείται τουλάχιστον σοβαρότητας και τεκμηριωμένων επιχειρημάτων, αλλά πρωτίστως με εμφανή την πρόθεση εμπαιγμού του λαού της Αγίας Βαρβάρας, ο δήμαρχος Λάμπρος Μίχος επιχείρησε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, από το φόβο της λαϊκής οργής, να πείσει ότι η αύξηση είναι για το «καλό» των δημοτών και ισοδυναμεί με την αξία ενός καφέ, παραβλέποντας εσκεμμένα ότι οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις της κυβέρνησης είναι κατά πολύ μικρότερες από την αξία του ενός καφέ.

Όταν για παράδειγμα οι αυξήσεις στο δημόσιο που έρχονται μετά από 13 τουλάχιστον χρόνια δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο το 5,5%, οι αυξήσεις στις συντάξεις είναι της τάξης του 3% για όσους δεν έχουν μισθολογική διαφορά, στους αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίας επιβάλετε οριζόντιο χαράτσι 1200 ευρώ, η δημοτική αρχή Μίχου επέλεξε την αύξηση στο μόνιμο χαράτσι των δημοτικών τελών 17%.

17% αύξηση στις λαϊκές οικογένειες της Αγίας Βαρβάρας και στους μικρομαγαζάτορες που στις πρώτες δέκα ημέρες του μήνα το όποιο μηνιαίο εισόδημα έχει εξανεμιστεί, 17% και η αύξηση για τις μεγάλες επιχειρήσεις του Δήμου μας που η κερδοφορία τους τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια έχει χτυπήσει «κόκκινο» από την ακρίβειαΚαμία ευνοϊκή αντιμετώπιση για μείωση ή κατάργηση των δημοτικών τελών για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, άνεργους, φτωχούς μισθωτούς και συνταξιούχους πλην των κύριων ιδιοκτητών ακινήτων που έχουν αναπηρία άνω του 67% και εισόδημα μέχρι 8.000 ευρώ. Ο ενοικιαστής δηλαδή που πληροί αυτές τις προϋποθέσεις και είναι αυτός που πληρώνει τα δημοτικά τέλη στο λογαριασμό της ΔΕΗ, δεν απαλλάσσεται, ίσα ίσα του στέλνει η ΔΕΗ τα κοράκια για να του πάρουν το ρολόι!!!

Τόλμησε να παραλληλίσει την φορολιστρική του επιδρομή στο λαϊκό εισόδημα των κατοίκων και των μικρών επαγγελματιών της Αγίας Βαρβάρας με τη στάση του δήμαρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη χωρίς όμως να αναφέρει ότι ο κομμουνιστής δήμαρχος από την αρχή της θητείας του μέχρι σήμερα έχει μειώσει κατά 50% τα δημοτικά τέλη που επέβαλαν οι προκάτοχοι του και ότι θέτει κοινωνικά κριτήρια με αποτέλεσμα την απαλλαγή ή τη μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών στις λαϊκές οικογένειες.

Την «φιλολαϊκή» πολιτική του ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας και την επιβολή αύξησης στα δημοτικά τέλη την επεφύλαξε στους δημότες αφού πρώτα υφάρπαξε την ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές του Οκτώβρη, αποκρύπτοντας άθλια την αλήθεια πουλώντας τους φύκια για μεταξωτές κορδέλες με τα δήθεν 300 έργα που μόνο ο ίδιος τα βλέπει.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε την αύξηση των δημοτικών τελών και αντιπρότεινε τη γενναία μείωση τους και την κατάργηση για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με άμεση διεκδίκηση της χρηματοδότησης από το κράτος που θα καλύπτουν τις ανάγκες του δήμου και των δημοτών, χωρίς οι τελευταίοι να χρειάζεται να ξεζουμίζονται για τις υπηρεσίες που θα πρέπει να παρέχονται δωρεάν από τους δήμους χωρίς χαράτσια ανταποδοτικότητας και «αντίτιμου». Όπως επίσης η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε και το τεχνικό πρόγραμμα που κατέθεσε και υπερψήφισε η δημοτική αρχή βρίσκοντας συμπαραστάτες τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του κ. Γιάγκα «Δυνατή Πόλη». Ένα τεχνικό πρόγραμμα «η χαρά των εργολάβων», μακριά από τις υπαρκτές ανάγκες του λαού της Αγίας Βαρβάρας για πυροπροστασία, αντιπλημμυρικά έργα, αντισεισμική θωράκιση και πολλά άλλα.

Όπως την κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ κλπ ενοχλεί η αύξηση του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής από το λαό που όλο και περισσότεροι αναγνωρίζουν το ΚΚΕ ως την μοναδική δύναμη αντιπολίτευσης που ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων, έτσι ενοχλημένος και χωρίς να το κρύψει φάνηκε και ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, όπως και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Β. Βόσσος, για τα ενισχυμένα ποσοστά του κόμματος, ως και οι ίδιοι γρανάζι της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής.

Καλούμε τον λαό της Αγίας Βαρβάρας:

–         Να μην δείξει άλλη ανοχή σε αυτή την πολιτική που μαυρίζει όλο και περισσότερο τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας. Μαζί με το εργατικό – λαϊκό κίνημα να οργανώσουμε την πάλη μας για κατάργηση των δημοτικών τελών και κάθε τέλος και φόρος για την υγεία, την πρόνοια, την παιδεία, τον αθλητισμό, πολιτισμό.

–         Την κατάργηση κάθε είδους συμμετοχής της λαϊκής οικογένειας, σε «τροφεία» παιδικών σταθμών και αντίτιμου για δραστηριότητες αθλητισμού, πολιτισμού, καλλιτεχνικής παιδείας κλπ.

–         Την πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση και τον Κρατικό Προϋπολογισμό για τη λειτουργία των υπηρεσιών αυτών στην κατεύθυνση ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών, τα έσοδα του οποίου θα προέρχονται από τη φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο, την εκκλησιαστική περιουσία και την κατάργηση των αντιλαϊκών έμμεσων φόρων όπως το ΦΠΑ για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, του ειδικού φόρου στα καύσιμα και άλλων.

Αγία Βαρβάρα, 23/11/2023