Ο Βασίλης Γκιτάκος, για την αύξηση των δημοτικών τελών στο δήμο μας: “Το αποφασίζουμε και διατάζουμε συνεχίζεται”

.
Το αποφασίζουμε και διατάζουμε συνεχίζεται από τη δημοτική αρχή Αγίας Βαρβάρας.
.
Αντί με την κατάσταση που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες να μιλάμε για μείωση των δημοτικών τελών η δημοτική αρχή του κ. Μίχου προχωράει στην αύξησή τους.
.
Μόνη της αποφάσισε, δηλαδή με ψήφους μόνο των δημοτικών συμβούλων της, μόνη της διατάσσει και την αύξηση στο συντελεστή των δημοτικών τελών κατά 17%, από 1,19 σε 1,39/τετρ.μέτρο.
.
Αύξηση όσο ένας καφές για τον δήμαρχο όπως ευθαρσώς και περιπαικτικά δήλωσε, αλλά για τους δημότες είναι κάτι πολύ περισσότερο από έναν καφέ, όταν τα ψίχουλα που ονόμασε η κυβέρνηση αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, η ακρίβεια σε τρόφιμα και είδη πλατιά λαϊκής κατανάλωσης, η αύξηση των ενοικίων, η φοροληστεία, οι λογαριασμοί του ρεύματος, οι τιμές στα καύσιμα, η διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας και πολλά άλλα στραγγαλίζουν όλο και περισσότερο το ήδη πενιχρό τους εισόδημα.
.
Η αστήρικτη τεκμηρίωση που απέχει της πραγματικότητας και του θέματος και η έλλειψη κοινωνικών κριτηρίων (ανεργία, φτώχεια κλπ) που θα έπρεπε να έμπαιναν στη διαμόρφωση δημοτικών τελών, φανερώνει ότι η δημοτική αρχή σαν πιστό σκυλί ακολουθεί και εφαρμόζει την πολιτική της κυβέρνησης και στην φορολεηλασία του λαϊκού εισοδήματος.
.
Φυσικά και δεν τόλμησαν να φέρουν στο δημοτικό συμβούλιο την αύξηση των δημοτικών τελών πριν τις εκλογές του Οκτώβρη, γιατί πως θα μπορούσαν να υφαρπάξουν την ψήφο των Αγιοβαρβαριωτών με αυξημένα τα δημοτικά τέλη.
.
Κάθε συσχετισμός που προσπάθησε ο δήμαρχος να κάνει με τον Δήμο της Πάτρας είναι επιεικώς ατυχής, γιατί οι αριθμοί του κομμουνιστή δημάρχου Κώστα Πελετίδη είναι αμείλικτοι, όταν έχει μειώσει τα δημοτικά τέλη τουλάχιστον κατά 50% από αυτά που πλήρωνε ο Πατραϊκός λαός όταν ανέλαβε ο ίδιος τον δήμο, αλλά και θέτει σειρά κοινωνικών κριτηρίων που είτε απαλλάσσουν τους δημότες από αυτά ή τα μειώνουν κατά 50%.
.
Γιατί αυτοί είναι οι κομμουνιστές δήμαρχοι!
.
Βασίλης Γκιτάκος