Σύλλογος Γονέων 1ου ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας: “ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ”

.
Μια ιδιαίτερη εκδήλωση διοργανώνεται από την Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας “Η Μεγαλόνησος” η οποία είναι αφιερωμένη στο Ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου το 1866.
.
Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί η Α’ προβολή της ταινίας μικρού μήκους με σκηνές και στιγμιότυπα από το ιστορικό Ολοκαύτωμα με έμφαση στους ήρωες οι οποίοι επιδεικνύοντας απαράμιλλο ψυχικό σθένος και ηθικό μεγαλείο έδωκαν αδιαμαρτύρητα την ζωή τους για την Λευτεριά του τόπου τους·
.
964 ψυχές εγκαρτέρησαν έως θανάτου, αποφασισμένοι να δώσουν το πυρακτωμένο σύνθημα για την Ελευθερία.
.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ταινία πλαισιώνουν υποκριτικά τα μέλη της Ένωσης Κρητών. Ανάμεσά τους, μικρά κοπελάκια που με ατσάλινη θέληση, συγκινητική αφοσίωση και άφατη περηφάνια ανέλαβαν το χρέος να τιμήσουν τους προγόνους τους και να μεταφέρουν σε όλους εμάς την ιστορία του τόπου τους.
.
Πιότερο, όμως, μέσα από τούτη την κορυφαία βιωματική εμπειρία, την επαφή και ασυναίσθητη ταύτισή τους με το ήθος και υψηλό φρόνημα των ηρώων του Ολοκαυτώματος, γινήκανε, χωρίς να το γνωρίζουν, φορείς πανανθρώπινων αξιών, ιδανικών και αρετών, τις οποίες με την σειρά τους καλούνται να μεταδώσουν στις νέες γενιές.
.
Με την συμμετοχή μας τιμούμε το παρελθόν και διατηρούμε άσβεστες τις ιστορικές μνήμες μα και τα ηθικά διδάγματα που εμπεριέχονται σε αυτό, τόσο για το παρόν όσο κυρίως για το μέλλον των παιδιών μας.
.
Καλώς να ανταμώσουμε!
.