Διαστάσεις παίρνει το θέμα της απομάκρυνσης άψυχου τετράποδου, από το δήμο – Με απορριμματοφόρο υποστηρίζει συμπολίτισσά μας

.

Σε καταγγελία και ένορκη κατάθεση προέβη η συμπολίτισσά μας κ. Βάσω Παπαδάκη, στο αστυνομικό τμήμα της πόλης μας εχθές το πρωί, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο δήμος μετέφερε σκυλάκι που πέθανε στην οδό Ψηλορείτη, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την κ. Παπαδάκη ο δήμος έστειλε απορριμματοφόρο για να το απομακρύνει, παρά τις οδηγίες και τους κανόνες που υπάρχουν σε τέτοιες περιπτώσεις, όσον αφορά και το μέσον μεταφοράς του, προσκομίζοντας μάλιστα και φωτογραφικό υλικό.

Το σκυλάκι το οποίο σύχναζε στην οδό Ψηλορείτη ήταν εμβολιασμένο, διαθέτοντας και τσιπάκι, δηλαδή ήταν καταγεγραμμένο.

Όπως ενημερωθήκαμε το Α.Τ. της πόλης μας θα απευθυνθεί στο ΔΙΚΕΠΑΖ, για να πληροφορηθεί εάν παρέλαβε από το δήμο το τετράποδο, πως αυτό μεταφέρθηκε στο Κέντρο και εάν ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο αυτών των περιπτώσεων.

Θέση αναμένεται να πάρει και το Φιλοζωικό Σωματείο της πόλης μας.

Την κ. Βάσω Παπαδάκη συνόδευσε στο Αστυνομικό Τμήμα ο κ. Σταύρος Μπαράκος, μέλος της παράταξης “Μαζί με τους πολίτες”, ο οποίος με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ρίχνει ευθύνες στο δήμο για τον τρόπο χειρισμού του όλου θέματος.

Σημειώνουμε πάντως πως η Δημοτική Σύμβουλος κ. Θεοδώρα Μαρσώνη με δήλωσή της στην εφημερίδα μας, ήταν κατηγορηματική πως εφαρμόστηκαν όσα προβλέπονται (πρωτόκολλο κλπ) σε αυτές τις περιπτώσεις.