Σύλλογος Γονέων 1ου ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας: “Βιώσαμε μια ξεχωριστή εμπειρία”

.
Μια ξεχωριστή εμπειρία βιώσαμε χθες Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 οι γονείς του 1ου Λυκείου Αγίας Βαρβάρας κατά την πρώτη μας κοινή έξοδο με σημείο συνάντησης το Θέατρο Άλφα όπου παρακολουθήσαμε την εξόχως απολαυστική και ταυτόχρονα αφυπνιστική θεατρική παράσταση «Θέλω να σου κρατάω το χέρι».
.
Η συμμετοχή γονέων και μαθητών στο κάλεσμα του Συλλόγου μας ήταν ιδιαιτέρως ενθουσιώδης ξεπερνώντας κάθε προσδοκία και προκαλώντας σε όλους μας συναισθήματα συγκίνησης και απερίγραπτης χαράς.
.
Μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι ο σκοπός επετεύχθη! Μεγάλο μέρος των θέσεων του θεάτρου Άλφα πληρώθηκε από γονείς του 1ου Λυκείου· όλοι μαζί γίναμε μια ζεστή παρέα και πλάι-πλάι μοιραστήκαμε έντονα συναισθήματα, γελάσαμε και συγκινηθήκαμε.
.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους γονείς αλλά και την Διευθύντρια του σχολείου μας κα. Ελένη Στεφανίδη οι οποίοι αγκάλιασαν και στήριξαν την προσπάθεια του Συλλόγου μας.
.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα πρέπει να αποδοθούν σε εκείνους τους γονείς οι οποίοι, μολονότι δε κατάφεραν να είναι κοντά μας με φυσική παρουσία, κατέβαλαν, ωστόσο το αντίτιμο του εισιτήριου τους προκειμένου να συμβάλλουν και να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια του Συλλόγου μας να ενισχύσει οικονομικά την πενθήμερη εκδρομή των μαθητών της Γ ’Λυκείου.
.
Οι γονείς του 1ου Λυκείου απέδειξαν ότι και θέλουν και ξέρουν «να κρατούν το χέρι», να στηρίζουν και να ενθαρρύνουν!
.
Άλλωστε ας μην λησμονούμε ότι ο σκοπός εκπληρώνεται πάντα μέσα από το «μαζί», την αμοιβαία προσπάθεια και την πίστη σε ένα κοινό όραμα.
.
Όσο για την θεατρική παράσταση «Θέλω να σου κρατάω το χέρι», αποτελεί αναμφισβήτητα μια ρεαλιστική προσέγγιση των σύγχρονων ανθρωπίνων σχέσεων που στην εποχή μας τελούν υπό σύγχυση. Μια υπενθύμιση ότι οι ανθρώπινες σχέσεις χτίζονται και δυναμώνουν μέσα από την αμοιβαία κατανόηση και σεβασμό, το γνήσιο και ειλικρινές νοιάξιμο και πλησίασμα, την υπέρβαση του εγώ.. Αληθινή όσο και αφυπνιστική, με στοιχεία κωμικά και δραματικά που εναλλάσσονται αριστουργηματικά!
.
Σύντομα θα ενημερωθείτε για τις επόμενες δράσεις του Συλλόγου μας τόσο για τους μαθητές όσο και για τους φίλους γονείς του σχολείου μας.
.
Το ΔΣ