Παντελής Πρεντάκης: Ένας κι Ένας… υπέροχοι Άνθρωποι!!!

.

Λίγο πριν αναχωρήσει η αντιπροσωπεία της Ένωσης Κρητών Αγίας Βαρβάρας “Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ” για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ήρθε στην Εστία μας ο Φωκίων Παπαδάκης.

Ένας από τους παλαιότερους συντελεστές της δημιουργίας της Ένωσής μας, όπως την ξέρουμε σήμερα. Με δική της αίθουσα 150 τετραγωνικών μέτρων, με δικό της εξοπλισμό για την φιλοξενία 200 ατόμων, με ηλεκτρικές συσκευές, με ανεξάρτητη, απρόσκοπτη και δημοκρατική λειτουργία. Σταθερή αξία ο Φώτης, όπως τον φωνάζουν οι περισσότεροι, με αξίες, με συνέπεια, δημοκράτης κι αγωνιστής της ζωής, γνήσιος κομμουνιστής στις πράξεις κι όχι στα λόγια.

Ο Φώτης έχει και ένα γιο, το Μαρίνο, ένα καλά καλό παιδί, με ιδιαίτερες αρετές και ανάγκες. Ο Μαρίνος, σε κάθε παρέλαση, χωρίς να περιμένει πρόσκληση από κανένα πρόεδρο, από κανένα μέλος της Ένωσης, από κανέναν γενικώς, ξυπνούσε πρωί πρωί, έβαζε την κρητική φορεσιά που του είχε αγοράσει ο πατέρας του κι ερχότανε στην Ένωση για να παρελάσει. Το θεωρούσε χρέος του!!!

Πριν λίγο καιρό έφυγε από τη ζωή η μητέρα του Μαρίνου και προφανώς άλλαξε η δυναμική ολόκληρης της οικογένειας. Ο Μαρίνος δεν ήρθε για να παρελάσει.

Ήρθε όμως ο πατέρας του κι έφερε και την φορεσιά του Μαρίνου για να την δωρίσει στην Ένωση.

Το κλίμα λίγο πριν την παρέλαση στην Εστία μας έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη, πολύ φορτισμένο. Συγκίνηση, υπερηφάνεια και θαυμασμό μας γέμισαν ο Φωκίων κι ο Μαρίνος.

Σας ευχαριστούμε και τους δύο, γιατί μας κάνατε, για μια ακόμη φορά, καλύτερους ανθρώπους!!!

Σας ευχαριστούμε κι από δω και μπρος, θα είναι τιμή μας, πάντα να παρελαύνουμε και για εσάς…

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΡΕΝΤΑΚΗΣ