Με υπερηφάνεια και λεβεντιά παρέλασε η αντιπροσωπεία της Ένωσης Κρητών Αγίας Βαρβάρας “Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ”

Με υπερηφάνεια και λεβεντιά παρέλασε η αντιπροσωπεία της Ένωσης Κρητών Αγίας Βαρβάρας “Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ”, στην Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 2023, τιμώντας τον αγώνα και τον ηρωισμό των προγόνων μας.

Κρήτες και Κρήσσες κάθε ηλικίας με παραδοσιακές φορεσιές, παρέλασαν επί της λεωφόρου του Εθνάρχη μας Ελευθερίου Βενιζέλου, προκαλώντας συγκίνησης αλλά και υπερηφάνεια στους παραβρισκόμενους συμπολίτες μας.

Ιδιαίτερη συμβολισμό έδωσαν οι μικροί βρακοφόροι που παρουσίασαν σε όλους το λάβαρο της Μονής Αρκαδίου.

Η κατάθεση στεφάνου στο ηρώο εκ μέρους των Κρητών της Πόλης μας, έγινε από τον βρακοφόρο σημαιοφόρο και γενικό γραμματέα της κ. Νίκο Γιαλεσσάκη, το γενικό πρόσταγμα του σχηματισμού είχαν οι χοροδιδάσκαλοι Αθηνά Ρουσσάκη και Ηλίας Λυχνάκης, ενώ τον γενικό συντονισμό είχε η ειδική γραμματέας κ. Βίκυ Ποντικάκη, πάντα κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του προέδρου της κ. Παντελή Πρεντάκη και του επίτιμου προέδρου κ. Στέλιου Τσισκάκη.

Η ιστορία της πατρίδας μας είναι πολύ βαριά μα, ευτυχώς πάντα, στην Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας, υπάρχουν άτομα που μπορούν να τη σηκώσουν στις πλάτες τους, με συνέπεια, με συνέχεια, με αρχές, με αξίες, με ιδανικά, με ανιδιοτέλεια μα κυρίως με υπερηφάνεια και ψηλά το κεφάλι!