Στην τελική ευθεία τους μπήκαν τα σχέδια για την κατασκευή ενιαίου σταθμού υπεραστικών λεωφορείων στον Ελαιώνα

108463_5FwP3d3f25JSCwxjHUc0dHgB6IAzgX7340ZzN4FYhY4

 

Στην τελική ευθεία τους μπήκαν τα σχέδια για την κατασκευή ενιαίου σταθμού υπεραστικών λεωφορείων στον Ελαιώνα, κάτι που θα οδηγήσει στην κατάργηση των δυο σταθμών (Πελοποννήσου) σε Κηφισό και Λ. Λιοσίων.

3333333Ο νέος σταθμός των υπεραστικών λεωφορείων, προϋπολογισμού 90 εκατ. ευρώ, προβλέπεται να κατασκευαστεί πάνω από το αμαξοστάσιο του Μετρό στην περιοχή και κοντά στο σταθμό «Ελαιώνας».

Η υλοποίησή του έργου προβλέπεται να γίνει μέσω διαγωνισμού για τη σύναψη σύμβασης παραχώρησης, με χρηματοδότηση των ΚΤΕΛ και ιδιωτών, ενώ η Αττικό Μετρό Α.Ε. θα αναλάβει το ρόλο τεχνικού συντονιστή των μελετών και της κατασκευής του έργου.

Σύμφωνα με σχετική μελέτη καθηγητών του ΕΜΠ, το σχέδιο μεταφοράς των ΚΤΕΛ Λιοσίων και Κηφισού προβλέπει την ενοποίησή τους σε μια έκταση 90 στρεμμάτων στον Ελαιώνα, “επάνω” από το αμαξοστάσιο της Αττικό Μετρό.

Στην μελέτη προβλέπεται ότι θα δημιουργηθεί χώρος πρασίνου σε έκταση 45 στρεμμάτων, ενώ σε 22 στέμματα θα κατασκευαστεί ο νέος σταθμός και το ξενοδοχείο που θα το συνοδεύει και σε 23 στρέμματα εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ, τράπεζες, κ.ά.

4266476_gCSLuNWXrdUXB44KlZQrx2DufhHOsWxWYT40K36pAEM

Τα έργα προβλέπονται να ξεκινήσουν σε ένα χρόνο και η κατασκευή του έργου θα ολοκληρωθεί σε 17 μήνες από την έναρξη των εργασιών, ενώ η καθημερινή κίνηση αναμένεται να διαμορφωθεί στα 35.000 άτομα.

Βασικό πλεονέκτημα αποτελεί η απευθείας σύνδεση με τον σταθμό «Ελαιώνας» του Αττικό Μετρό, αλλά και η σύνδεση της περιοχής με κεντρικούς οδικούς άξονες.