ΟΑΕΔ: Επανασχεδιάζει προγράμματα για 80.000 ανέργους

oaed_ananeosi-696x458
Πέντε νέα και παλαιά προγράμματα που επανασχεδιάστηκαν προκειμένου να γίνουν ελκυστικότερα για τις επιχειρήσεις, να αντιστοιχίζουν τις ανάγκες της αγοράς με τα πραγματικά προσόντα των ανέργων, αλλά και να στηρίξουν ιδιαίτερα ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι οι νέοι, οι μακροχρόνια άνεργοι και οι άνεργοι άνω των 50 ετών, αναμένεται να υλοποιήσει τους επόμενους μήνες ο ΟΑΕΔ.

Εως το τέλος του 2016, βάσει του προγραμματισμού αναμένεται να προκηρυχθούν και να υλοποιηθούν δράσεις που συνολικά θα απευθύνονται σε σχεδόν 80.000 ανέργους.
Το υπουργείο Εργασίας αναμένεται έως το τέλος Οκτωβρίου να προχωρήσει στην πρόσκληση για την πρόσληψη 23.000 μακροχρόνια ανέργων, στο πλαίσιο της νέας φάσης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, προκειμένου οι άνεργοι να τοποθετηθούν στις θέσεις τους εντός Νοεμβρίου.

Από τον ΟΑΕΔ έχουν αντίστοιχα σχεδιαστεί και αναμένεται να υλοποιηθούν προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, νέων θέσεων εργασίας αλλά και νεανικής επιχειρηματικότητας, για τουλάχιστον 55.000 ωφελουμένους ανέργους.

Παράλληλα, στα σκαριά βρίσκονται, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους τους οποίους η διοίκηση του οργανισμού φιλοδοξεί να εντάξει ενεργά και καθοριστικά στη διαδικασία εξεύρεσης διεξόδου των ανέργων προς την επιχειρηματικότητα, δύο νέα προγράμματα που αναμένεται να «τρέξουν» κατά τους πρώτους μήνες του 2017, που αφορούν ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και επαγγελματικό αναπροσανατολισμό σε ανέργους που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες (π.χ. απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άνεργοι που προέρχονται από επαγγέλματα που φθίνουν).

 

πηγή:Aftodioikisi.gr