Ζήσης Ιωάννης: “Η λύση των προβλημάτων της πόλης θα έρθει με μια δημοτική αρχή που θα αγωνιστεί μαζί με τους πολίτες”

.

Ο Δήμαρχος στην προηγούμενη θητεία του έδωσε στην πόλη και πήρε από αυτή όταν αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα μονοπάτια της πολιτικής.

Έδωσε στην πόλη μέσα από ένα μεγάλο έργο που δεν ήταν μόνο δικό του. Ήταν ένα έργο που συντελέστηκε από όλους τους εκλεγμένους, από τους εργαζόμενους και τα στελέχη του Δήμου.

Επέστρεψε έχοντας απέναντί του να αναμετρηθεί με αυτό το έργο.

Τέσσερα χρόνια μετά την επιστροφή του ως σωτήρας της «μετά την καταστροφή που είχε συντελεστεί κατά την απουσία του», η θητεία του και το έργο που έχει συντελέσει δεν έχει καμία σχέση με το τότε.

Οι συνεργάτες της τότε εποχής δεν υπάρχουν. Οι υπηρεσίες του Δήμου υποστελεχωμένες. Η πόλη σε μαρασμό, οι νέοι συνεχίζουν να φεύγουν, η αίσθηση της ασφάλειας έχει χαθεί, η παραβατικότητα έχει αυξηθεί, οι τράπεζες δεν ξαναγύρισαν, παρέμεινε αναξιοποίητη η δημοτική περιουσία (Σχολή Τσιλιβάκου, πνευματικό κέντρο, Εικαστικό Εργαστήριο, Κινηματοθέατρο Γιάννης Ρίτσος κλπ).

Οικειοποιήθηκε την ολοκλήρωση έργων της προηγούμενης δημοτικής αρχής, τα μεγάλα έργα (ΒΙΟΧΡΩΜ, ΠΑΝΘΕΟΝ, ΠΥΛΩΝΕΣ) έμειναν στα «θα». Ο πολιτισμός σε στασιμότητα, ο μαζικός αθλητισμός ανύπαρκτος. Από μόνη της η καθαριότητα στην πόλη που είναι αυτονόητη και ανταποδοτική δεν κρίνει το έργο του.

Η θητεία του ως Δήμαρχος την τελευταία τετραετία έδειξε ότι ηγέτες και σωτήρες δεν υπάρχουν. Πόσο δε μάλλον ιδιοκτήτες. Γιατί τα μεγάλα έργα είναι αποτέλεσμα συλλογικό. Προκύπτουν μέσα από την κατάθεση προτάσεων, το διάλογο, τη συμμετοχή όλων των εκλεγμένων, των συλλογικοτήτων, των υπηρεσιών του Δήμου και των κατοίκων της.

Ο εναγκαλισμός με τις εκάστοτε κυβερνήσεις δεν είναι αυτονόητο ότι θα λύσει τα προβλήματα της πόλης. Η λύση των προβλημάτων της πόλης θα έρθει με μια δημοτική αρχή που θα αγωνιστεί μαζί με τους πολίτες στο κέντρο των δράσεων και των αποφάσεων.

Με ένα Δήμαρχο με ενσυναίσθηση, που θα υπηρετεί τη δημοκρατία, την ελευθερία του λόγου, τη συλλογικότητα. Έναν Δήμαρχο που θα αλλάξει με τη στάση του το Δημαρχοκεντικό μοντέλο διοίκησης.

Αυτοί είναι οι λόγοι που ψηφίζουμε Κωνσταντίνο Σαρόπουλο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΗΣΗΣ,

υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος «Μαζί με τους Πολίτες»