Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Μπουγελέκα “Η επιστροφή του Ματαρόα”

 

Μία υπέροχη βραδιά εχθές στην Ένωση Κρητών, όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Μπουγελέκα “Η επιστροφή του Ματαρόα”.

Για το βιβλίο μίλησε η καθηγήτρια Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Δέσποινα Παπαδοπούλου ενώ η  φιλόλογος Αμαλία Πάντου διάβασε αποσπάσματα.

Συντονιστής στο πάνελ ο συμπολίτης μας Νίκος Γουρλάς.

Παρά τις προβλέψεις για κακοκαιρία η συμμετοχή ήταν εξαιρετικά μεγάλη.

Στην έναρξη της παρουσίασης χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών, Παντελής Πρεντάκης  με μία τοποθέτηση που  χαρακτηριζόταν από ευαισθησία και αγωνία για το πώς μεγαλώνουν τα παιδιά σήμερα. Κύρια έμφαση έδωσε στη βία μεταξύ ανήλικων παιδιών καθώς και την ενδοσχολική βία, φαινόμενα που απέδωσε στο γεγονός ότι οι νέοι σήμερα δεν εισπράττουν αγάπη.

Στην τοποθέτησή του ο συγγραφέας Γιώργος Μπουγελέκας ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην Ένωση Κρητών αναφέροντας ότι “Ευχαριστεί την Ένωση Κρητών, τον πρόεδρο Παντελή Πρεντάκη και όλο το ΔΣ όχι μόνο ως συγγραφέας που για δεύτερη φορά φιλοξενεί ένα βιβλίο μου σε αυτόν τον χώρο, αλλά και ως πολίτης της Αγίας Βαρβάρας για τη σπουδαία προσφορά της στον Πολιτισμό και στην Κοινωνική Αλληλεγγύη”.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκε ο πρ. Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο υπ. δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Κωνσταντίνος Σαρόπουλος, οι  υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι στον Δυτικό Τομέα Ζήσης Καπράνας, Γιώργος Ταμπανιάν,  Κοσμάς Δημητρίου κα.

H βραδυά έκλεισε με κεράσματα από την Ένωση Κρητών, μεζέδες και ρακές.