Εθνική Αντίσταση – ΔΣΕ: “Κάλεσμα για ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές”

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
Κάλεσμα για ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές
.
Κάλεσμα ενίσχυσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 8ης Οκτώβρη απευθύνει η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.
.
Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων, «η “Λαϊκή Συσπείρωση” είναι ανεξάρτητη από τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματιών και εργολάβων. Δεσμεύεται να διεκδικεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, των μικρών επαγγελματιών, της νεολαίας, των γυναικών και των συνταξιούχων. Οι υποψήφιοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” είναι γνωστοί για τη δράση τους στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα χωριά, στους χώρους μόρφωσης, στο λαϊκό κίνημα. Γιατί οι εκλεγμένοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” είναι δύναμη κινητοποίησης και στήριξης των διεκδικήσεων του λαού».
.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
.
«Στις 8 Οκτώβρη οι αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης, οι μαχητές του ΔΣΕ, οι πολιτικοί πρόσφυγες, οι οικογένειές τους, οι απόγονοι και οι φίλοι τους έχετε πολλούς λόγους για να ψηφίσετε ενιαία στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές τα ψηφοδέλτια με το κόκκινο γαρίφαλο, τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, που στηρίζει το ΚΚΕ στις 13 Περιφέρειες και σε 262 δήμους σε όλη τη χώρα.
.
Για να εκλεγούν περισσότεροι δήμαρχοι αγωνιστές που θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της δημοτικής αρχής της Πάτρας, που ασκεί μαχητική αντιπολίτευση και κερδίζει μάχες μαζί με τον πατραϊκό λαό. Για να εκλεγούν περισσότεροι αγωνιστές δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, που θα είναι δίπλα στον λαό και τους αγώνες του και όχι χειροκροτητές της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.
.
Για να ενισχυθεί η πάλη ενάντια σε ένα κράτος εχθρικό για τον λαό, θεσμοί του οποίου είναι οι Περιφέρειες και οι δήμοι και εφαρμόζουν ενιαία την εγκληματική πολιτική του κέρδους που τσακίζει τον λαό. Για να δυναμώσει η αντιπαράθεση με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων, την οποία εφαρμόζουν απαρέγκλιτα οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές που στηρίζονται από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ. Η σύμπλευσή τους στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής στην Τοπική Διοίκηση αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι σε μεγάλους δήμους και Περιφέρειες αλληλοϋποστηρίζονται μεταξύ τους, γιατί συμφωνούν στα μεγάλα και τα καθοριστικά που χειροτερεύουν τη ζωή του λαού.
.
Γιατί ξέρετε πολύ καλά από την ιστορία της μεγάλης εποποιίας της Αντίστασης του λαού και της νεολαίας μας στην τριπλή φασιστική κατοχή 1941 – 1944, που έγραψαν ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ και απελευθέρωσαν την Ελλάδα, ότι το ΕΑΜ δημιούργησε τα φύτρα μιας νέας διακυβέρνησης με τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία στα λαϊκά όργανά της. Πυρήνας τους ήταν η πραγματική λαϊκή Τοπική Αυτοδιοίκηση, κόντρα στους αστικούς κρατικούς θεσμούς των δυνάμεων της ναζιστικής κατοχής, ντόπιων και ξένων. Το ίδιο έγινε και στην ελεύθερη από τον ΔΣΕ Ελλάδα. Ήταν το ΕΑΜ με καθοδηγητή και αιμοδότη το ΚΚΕ που δημιούργησε τις συνθήκες και κάλεσε τον ίδιο το λαό να εκλέξει τους δικούς του αντιπροσώπους στα τότε λαϊκά όργανα διοίκησης της ελεύθερης Ελλάδας.
.
Σήμερα οι θεσμοί της Τοπικής Διοίκησης είναι αστικοί κρατικοί θεσμοί, εχθρικοί για τον λαό, που δρουν ενιαία με το αστικό κράτος και τις κυβερνήσεις ενάντια στην εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, τις γυναίκες και τη νεολαία του λαού, εφαρμόζοντας ενιαία την αντιλαϊκή πολιτική για να υπηρετούνται ενιαία τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.
.
Αν στη Βουλή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ συμπλέουν, στις Περιφέρειες και τους δήμους οι παρατάξεις τους ταυτίζονται πλήρως στην εξυπηρέτηση των σχεδιασμών μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, γι’ αυτό μεταπηδούν από το ένα ψηφοδέλτιο στο άλλο. Γι’ αυτό συμμετέχουν σε κοινά ψηφοδέλτια σε δήμους και Περιφέρειες και συνενώνονται απέναντι στη “Λαϊκή Συσπείρωση”. Συμφωνούν στα μεγάλα και τα καθοριστικά που χειροτερεύουν τη ζωή του λαού. Μαζί ψηφίζουν τους προϋπολογισμούς των περικοπών για τον λαό, μαζί ψηφίζουν τις χρηματοδοτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
.
Η χώρα μας γίνεται πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ για τον πόλεμο Ρωσίας – ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, με δημάρχους και περιφερειάρχες που ενισχύουν αυτή την πολιτική όπως για παράδειγμα οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Χανίων κ.ά. Ο λαός χρειάζεται δημάρχους και περιφερειάρχες μαχητές, αγωνιστές που μαζί του, όπως στην Αντίσταση και στον αγώνα του ΔΣΕ, θα παλεύουν για να απεμπλακεί η Ελλάδα από τον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τον λαό και τη χώρα. Ο λαός μας δεν ανέχεται τη συνδιαλλαγή με τους δολοφόνους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, έχοντας και την πείρα του ανυπότακτου αγώνα της δεκαετίας 1940-1949.
.
Πρέπει να εκφραστεί στις κάλπες η εναντίωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διαστρεβλώνει, ταυτίζοντας τον φασισμό με τον κομμουνισμό, την ιστορία της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές. Η ενίσχυση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι στο “σπρώξιμο” της ακροδεξιάς και του φασισμού. Αυτές οι φασίζουσες δυνάμεις γεννιούνται και αναπαράγονται από το άδικο, εκμεταλλευτικό σύστημα, γι’ αυτό και βρίσκονται σε κάθε λογής ψηφοδέλτια που μπορεί είτε επίσημα να στηρίζονται από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είτε να πλασάρονται ως “ανεξάρτητα”. Εκείνοι που στις εκλογές αυτοδιαφημίζονται ως ανεξάρτητοι αποδεικνύονται εξαρτημένοι από επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα.
.
Η “Λαϊκή Συσπείρωση” είναι ανεξάρτητη από τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματιών και εργολάβων. Δεσμεύεται να διεκδικεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, των μικρών επαγγελματιών, της νεολαίας, των γυναικών και των συνταξιούχων. Οι υποψήφιοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” είναι γνωστοί για τη δράση τους στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα χωριά, στους χώρους μόρφωσης, στο λαϊκό κίνημα. Γιατί οι εκλεγμένοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” είναι δύναμη κινητοποίησης και στήριξης των διεκδικήσεων του λαού για:
.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Ελεύθερους χώρους.
Αυξημένη κρατική χρηματοδότηση για τα σχολεία.
Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και των Κέντρων Υγείας με μόνιμο προσωπικό.
Δωρεάν συμμετοχή του λαού και των παιδιών του σε προγράμματα πολιτισμού και αθλητισμού.
Αναβαθμισμένες δωρεάν υπηρεσίες με επαρκές μόνιμο προσωπικό για τη φροντίδα και την ανάπτυξη των παιδιών.
Την προστασία των ηλικιωμένων, την ουσιαστική στήριξη σε παιδιά και γονείς ΑμεΑ.
Να υπερασπιστούν τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα, τα δικαιώματά μας στη μόρφωση για τα παιδιά μας, στη δημόσια δωρεάν Υγεία, στην αναψυχή, στον Αθλητισμό, στον Πολιτισμό.
Να συγκρουστούν, για να αποσπάσουμε ανάσες ανακούφισης των ανθρώπων του μόχθου και των οικογενειών τους, των συνταξιούχων, των παιδιών και των νέων.
Μαζί με τον λαό να εμποδίσουμε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, να επιβάλουμε ρωγμές στην κανονικότητα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας και της ανασφάλειας.
Να δημιουργούμε ασπίδες προστασίας σε κάθε γειτονιά ενάντια στους πλειστηριασμούς, να πρωτοστατούμε στο “ένας για όλους και όλοι για έναν”.
Να διεκδικήσουμε υποδομές, έργα και μέτρα ολοκληρωμένης πρόληψης και προστασίας για τον λαό από τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, τους σεισμούς, για σχολεία ασφαλή για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, κόντρα στην εγκληματική πολιτική του κέρδους!
Η ενίσχυση των συνδυασμών της “Λαϊκής Συσπείρωσης” θα είναι αχτίδα αισιοδοξίας και μαχητικότητας, θα δώσει νέα δύναμη στον λαό για την οργάνωσή του στον καθημερινό αγώνα και την αναμέτρηση με την πολιτική του κεφαλαίου.
Σημαίνει ακόμη μεγαλύτερο δυνάμωμα του ΚΚΕ. Και το χρειαζόμαστε. Γιατί θέλουμε οι εργάτες και οι εργάτριες, οι άνθρωποι του μόχθου, οι συνταξιούχοι να ζουν με αξιοπρέπεια, με σύγχρονα δικαιώματα και όχι με 13 ώρες δουλειά τη μέρα, χωρίς ελεύθερο χρόνο, με μισθούς και συντάξεις που τσακίζονται από την ακρίβεια και τη φοροληστεία από την κυβέρνηση, από τις Περιφέρειες και τους δήμους.
.
Με πράξεις και όχι με λόγια οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες των ψηφοδελτίων της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στα δύσκολα βγήκαν μπροστά, κάνοντας πράξη το σύνθημα “Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής με δυνατό ΚΚΕ”.
.
Στις 8 Οκτώβρη να χάσουν δυνάμεις τα αστικά κόμματα και τα ψηφοδέλτια που στηρίζονται από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.
.
Η διακριτή άνοδος που κατέγραψε το ΚΚΕ στις βουλευτικές εκλογές, η συσπείρωση που αποτυπώθηκε στη σύνθεση των ψηφοδελτίων του και αποτυπώνεται ξανά στα ψηφοδέλτια στους δήμους και τις Περιφέρειες, στέλνει μήνυμα:
.
Ήρθε η ώρα “να πάμε αλλιώς”! Ψηφίζουμε “Λαϊκή Συσπείρωση” σε δήμους και Περιφέρειες. Ενισχύουμε το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής.
.
Αυτό είναι το θετικό αποτέλεσμα που μπορεί να καταγραφεί την επόμενη μέρα των εκλογών!».