Νέες ταυτότητες – Πώς θα μπαίνει η φωτογραφία

Για τις νέες ταυτότητες για τις οποίες ξεκίνησαν εχθές οι αιτήσεις ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου είπε ότι, προς το παρόν η απάντηση στο αίτημα (στο id.gov.gr) αρχικά 12 ώρες πριν και μετά 2 ώρες πριν το ραντεβού, θα έρχεται μέσω email, όμως σε 1,5 μήνα θα έρχεται και μέσω sms στο κινητό τηλέφωνο για να γίνει η διαδικασία και μετά να παραληφθεί η ταυτότητα.

Σχετικά με τις φωτογραφίες για τις ταυτότητες, για τις οποίες έχουν υπάρξει αντιδράσεις από τους επαγγελματίες φωτογράφους είπε ότι, δεν απαγορεύεται οι πολίτες να φωτογραφίζονται στο φωτογραφείο, ωστόσο τους δίνεται η δυνατότητα να το κάνουν μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα, χωρίς χρήματα και πληρώνοντας μόνο το παράβολο.

«Μετά το 2026 δεν θα υπάρχουν άλλες ταυτότητες, θα πάψουν να ισχύουν όλες οι παλιές, είναι υποχρέωση, είναι μια μεταρρύθμιση, είναι ένα έγγραφο που δεν παραχαράσσεται και δεν μπορούν να κλαπούν τα προσωπικά δεδομένα», είπε, επαναλαμβάνοντας ότι, «οι νέες ταυτότητες εκδίδονται βάσει των κανόνων της ΕΕ. Είναι ίδιες με της Γαλλίας και της Γερμανίας και δεν υπάρχει σύστημα γεωεντοπισμού σε αυτές».

Ακόμη, είπε πως η νέα ταυτότητα θα έχει νέο αριθμό, ο οποίος στα δημόσια τουλάχιστον έγγραφα, θα αλλάζει αυτόματα λόγω της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών, που είναι διασυνδεδεμένες.

δημοσιευτηκε: Aftodioikisi.gr