Νίκος Γιαλεσάκης: “Έλα κι εσύ μαζί μας, “Μαζί με τους Πολίτες”! Με όλους τους πολίτες!”

Ονομάζομαι Νίκος Γιαλεσάκης κι έχω καταγωγή από τα Μέσα Μουλιανά του Νομού Λασιθίου της Κρήτης.

Στην Αγία Βαρβάρα έζησα και ζω μέχρι σήμερα, εδώ μεγάλωσα, εδώ παντρεύτηκα την Κωνσταντίνα Σταυροπούλου κι εδώ αποφασίσαμε να ζήσουμε. Στην Αγία Βαρβάρα, αποκτήσαμε το σπίτι μας, με πολύ κόπο και αγώνα.

Στην Αγία Βαρβάρα γεννήσαμε και μεγαλώσαμε τρία παιδιά, την Θεοδώρα, την Λευκή και τον Γιώργο.

Όλη μας η ζωή είναι σε αυτή την πόλη, την πόλη μας, την Αγία Βαρβάρα. Στα σχολεία της μάθαμε γράμματα κι εμείς και τα παιδιά μας. Στις παιδικές της χαρές παίξαμε. Από τα μαγαζιά της ψωνίζουμε για να ζήσουμε.

Εδώ ερωτευτήκαμε, εδώ γλεντήσαμε, εδώ κλάψαμε, εδώ γελάσαμε. Στους δρόμους της περπατήσαμε και τρέξαμε και παρελάσαμε κι εμείς και τα παιδιά μας.

Στους δρόμους της οδηγώ καθημερινά ως Μεταφορέας Επιβατικού Κοινού στις Οδικές Συγκοινωνίες (Ο.ΣΥ). Πάντα κοντά στην Αγία Βαρβάρα και πάντα ενεργοί πολίτες της!

Συμμετείχαμε στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων των παιδιών μας.

Χρόνια πολλά κοντά στην Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας, επενδύοντας στον πολιτισμό και την ελπιδοφόρα νέα γενιά της.

Κι αξιώθηκα να σηκώνω το λάβαρο του ιστορικότερου πολιτιστικού σωματείου της πόλης και μα την υπηρετώ από την θέση του γενικού γραμματέα των Κρητών δημοτών της. Και στις περισσότερες εθελοντικές δράσεις της, πάντα παρόντες.

Ενεργοί πολίτες μια ζωή, πάντα στην Αγία Βαρβάρα.

Όμως, η Αγία Βαρβάρα αλλάζει πια πολύ… κι όχι προς το καλύτερο…

Στους δρόμους της δεν τρέχουν πια παιδιά κι οι άνθρωποι δεν περπατούν όπως παλιά. Ακόμη και τα αυτοκίνητα υποφέρουν στους κατεστραμμένους κι απροσπέλαστους δρόμους μας. Κι οι παιδικές χαρές, είναι επικίνδυνες και κλειστές. Κι οι παλιοί μας φίλοι, δεν υπάρχουν πια, έφυγαν σε “καλύτερες” περιοχές.

Μα κι όσοι άνθρωποι έμειναν, έχουν αλλάξει, Δεν αγαπάνε πια και δεν νοιάζονται ο ένας για τον άλλον. Δεν είναι συμπαίκτες, αλλά αντίπαλοι. Δεν είμαστε πια όλοι Αγιοβαρβαριώτες, αλλά “αυτοί” και οι “άλλοι”.

Μια πόλη διχασμένη! Ακόμα κι ο πολιτισμός μας, δεν είναι πια ένας κοινός σκοπός, πάει κι αυτός. Υπάρχει πια ο καλός πολιτισμός κι ο άλλος, αυτός που πρέπει να λογικευτεί, να γιατρευτεί για να είναι καλός και χρήσιμος και αρεστός. Πονάει πια κι ο πολιτισμός… Κι όλο και μας διώχνει μακριά της, η πόλη που αγαπάμε.

Για την σύνταξή τους οι γονείς μας, πρέπει να πάνε αλλού. Για να διασκεδάσουν τα παιδιά μας, πάνε αλλού. Για να ψωνίσουν οι περισσότεροι, πάνε αλλού. Για να γράψουν τα παιδιά τους σε σχολεία, πάνε αλλού. Για να ηρεμήσουν, πάνε αλλού.

Γι’ αυτό κι εγώ αποφάσισα στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη να μην είμαι αλλού, αλλά να παλέψω να μείνουμε όλοι μαζί, στην πόλη μας, στην Αγία Βαρβάρα μας. Στα σπίτια μας, στους φίλους μας, στους δρόμους μας, στις παιδικές χαρές μας, στη ζωή μας.

Όλοι μαζί οι Αγιοβαρβαριώτες, όλοι Μαζί με τους Πολίτες και τον Κωνσταντίνο Σαρόπουλο.

Τον γιατρό που ξέρει να γιατρεύει, που ξέρει να προσφέρει, που ξέρει να αγαπάει, που ξέρει να διοικεί, που ξέρει να ακούει, που ξέρει πότε να μιλάει μα και τι να λέει, που ξέρει να ονειρεύεται, που ξέρει τι θέλει και πως να το καταφέρει…

Έλα κι εσύ μαζί μας, Μαζί με τους Πολίτες!

Με όλους τους πολίτες!

Γιατί δεν υπάρχουν πολίτες “εμείς” και πολίτες “άλλοι”, υπάρχουν πολίτες της ίδιας πόλης και είμαστε όλοι εμείς και μόνο ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ!!!

Νίκος Γιαλεσάκης

Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος

“Μαζί με τους πολίτες”