Η Πρόεδρος του Συλλόγου Α Λυκείου κ. Κοτσυφάκη, σχετικά με τον φέροντα οργανισμό του Σχολείου

.
Δημοσιοποιήθηκε από την Ένωση Γονέων και δημοσιεύσαμε εχθές επιστολή της, προς το δήμο και άλλους φορείς με την οποία έθετε ερωτήματα σχετικά με τη στατικότητα των σχολείων της πόλης μας, σε περίπτωση σεισμού.
.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Α Λύκειου της πόλης μας κ. Θεόκλη Κοτσυφάκη, έκανε την παρακάτω ανάρτηση, κάτω από την επιστολή της Ένωσης Γονέων:
.
Καλημέρα σε όλους!
.
Με αφορμή την ιδιαιτέρως σημαντική επισυναπτόμενη επιστολή της Ένωσης Γονέων της πόλης μας όπου γίνεται αναφορά στο 1ο Λύκειο Αγία Βαρβάρας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους γονείς τα εξής:
.
Ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Λυκείου έχει θέσει ως προτεραιότητα την ασφάλεια των κτιριακών υποδομών οι οποίες στεγάζουν μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Με γνώμονα τούτον τον στόχο, πορευτήκαμε, ασκήσαμε πίεση προς κάθε κατεύθυνση και διεκδικήσαμε τον άμεσο έλεγχο του κτιρίου. Μετά από αλλεπάλληλα αιτήματα προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και τις Κτιριακές Υποδομές (ΚΤ.ΥΠ) εξασφαλίσαμε την πραγματοποίηση στατικής μελέτης του κτιρίου. Κατόπιν, εύλογα αιτηθήκαμε το πόρισμα της εν λόγω μελέτης, το οποίο και λάβαμε, μετά από ισχυρές πιέσεις, τον περασμένο Ιούνιο.
.
Με βάση τον οπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε, το κτίριο κρίνεται ασφαλές, ωστόσο διαπιστώθηκαν φθορές και βλάβες σε στοιχεία του φέροντος οργανισμού λόγω υγρασίας, τα οποία χρήζουν άμεσης αποκατάστασης προκειμένου να αποφευχθεί η επιδείνωση αυτών. Στη συνέχεια, κλιμάκιο μηχανικών της ΚΤ.ΥΠ κατά την διενέργεια αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου 2023, συνέστησε τροποποίηση της προγενέστερης μελέτης με αύξηση του εύρους επέμβασης. Το πόρισμα της εν λόγω αυτοψίας τηρείται στα αρχεία του Συλλόγου μας και είναι στην διάθεση των γονέων – μελών αυτού.
.
Όπως όλοι γνωρίζουμε, το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες εργασίες ελαιοχρωματισμού των σχολείων της πόλης μας. Ωστόσο, μένει να πιστοποιηθεί, εάν πέραν των επιφανειακών, αν και απαραίτητων εργασιών εξωραϊσμού των σχολείων, έχουν αποκατασταθεί οι διαπιστωμένες βλάβες και φθορές στον φέροντα οργανισμό του 1ου Λυκείου.
.
Συνεπώς, ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας θα προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να πιστοποιηθεί εγγράφως η αποκατάσταση αυτών.
.
Για το ΔΣ