Δημήτρης Μουλιάτος – Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Αθήνας – ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ Νίκος Χαρδαλιάς

Ανοιχτή επιστολή-διακήρυξη του Δημήτρη Μουλιάτου, προέδρου της ΠΟΣΠΛΑ και υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου με τον Νίκο Χαρδαλιά προς τους πολίτες της δυτικής Αθήνας.

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι.

Η απόφασή μου να κατέλθω ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά» του Νίκου Χαρδαλιά δεν προέκυψε από προσωπική φιλοδοξία.

Αλλά από μία βαθύτατη αίσθηση καθήκοντος και προσφοράς προς όλους εσάς που σας θεωρώ ανθρώπους της διπλανής μου πόρτας!

Γιατί σε αυτό το μεγάλο κομμάτι της Αττικής μας, στην δυτική Αθήνα,  είναι το σπίτι μου, είναι η γειτονιά μου, είναι η οικογένειά μου, είναι η ίδια μου η ζωή!

Στη δυτική Αθήνα γεννήθηκα, μεγάλωσα και βγήκα από πολύ νεαρή ηλικία στη βιοπάλη και στη συνέχεια καταξιώθηκα επαγγελματικά.

Γνωρίζω σχεδόν κάθε γειτονιά της δυτικής Αθήνας και πολλούς από εσάς με τα μικρά σας ονόματα.

Περπάτησα σε αυτές τις γειτονιές όταν ακόμα οι δρόμοι ήταν χωμάτινοι και πολλά σπίτια ήταν αυτοσχέδια κτισμένα.

Άρα γνωρίζω από πρώτο χέρι τις αγωνίες, τους καημούς και τις ελπίδες όλων εσάς από τους οποίου τώρα ζητάω να μου κάνετε τη μεγάλη τιμή και να σας εκπροσωπώ στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής.

Ως πρόεδρος της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών έχω ακριβώς μέσα μου αυτήν την εικόνα που περιγράφει ο τίτλος της ομοσπονδίας μας.

Παναττική!

Αγκαλιάζουμε με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά» όλο αυτό το εκλεκτό κομμάτι της ελληνικής γης στο οποίο μεγαλούργησε το πνεύμα της φυλής μας εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Γιατί η Αττική, με την πρωτεύουσά της την Αθήνα, είναι ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την ιστορία και για τον πολιτισμό ολόκληρης της γης.

Αυτό λοιπόν το κομμάτι που περιβρέχεται από την καταγάλανη θάλασσα είναι για εμένα ότι πολυτιμότερο υπάρχει στη ζωή μου.

Αυτός είναι και ο λόγος που με έκανε να πάρω τη μεγάλη απόφαση και να διεκδικήσω με τη δική σας ψήφο μία θέση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Είναι η αγάπη γι’ αυτήν την ιδιαίτερη πατρίδα μας και η παγκόσμια υπερηφάνεια ότι είμαστε πολίτες μιας προνομιούχου γωνιάς του πλανήτη μας.

Αλλά και μέσα σε αυτήν την Αττική, η δυτική πλευρά της, είναι ο ιδιαίτερος δικός μου τόπος και όλοι εσείς είστε οι γείτονες, οι φίλοι, οι συγγενείς, οι συνάδελφοι!

Σε όλη μου τη ζωή δούλεψα σκληρά, για να μπορώ σήμερα να υπερηφανεύομαι για μία αλήθεια που σας τη λέω από τα βάθη της καρδιάς μου.

Ανήκω σε αυτήν τη γενιά των πολιτικών που πρώτα δουλέψαν στη ζωή τους, πέτυχαν επαγγελματικά και μόνο στη συνέχεια αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα κοινά.

Έτσι λοιπόν, η δική σας ψήφος, ο δικός σας σταυρός προτίμησης δίπλα στο όνομά μου θα στείλει στο Περιφερειακό Συμβούλιο τον άνθρωπο εκείνο για τον οποίο η πολιτική και η αυτοδιοίκηση είναι μόνο ένα πράγμα.

Προσφορά!

Ακολουθώ έτσι, αλλά σε πιο θεσμικό επίπεδο, αυτό που καθιέρωσα και ως πρόεδρος της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ).

Όπου εκτός από την αμιγώς επαγγελματική ενασχόλησή  μας αναπτύξαμε ως κλάδος και μία σημαντική δραστηριότητα προσφοράς προς χιλιάδες συμπολίτες μας.

Ενισχύσαμε τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων και σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση αντιμετωπίσαμε τα καυτά κοινωνικά προβλήματα της περιοχής μας.

Έτσι σφυρηλατήθηκε μία άρρηκτη σχέση ανάμεσα στην ΠΟΣΠΛΑ και στους δήμους  ώστε σήμερα να υπερηφανεύομαι ότι όλοι οι δημοτικοί άρχοντες είναι προσωπικοί φίλοι μου και συνεργάτες.

Από τη θέση λοιπόν του αυριανού περιφερειακού συμβούλου αυτή την συνεργασία , με το ισχυρότατο κοινωνικό πρόσημο, φιλοδοξώ να την επεκτείνω ώστε θα λάβει ακόμα πιο στέρεο χαρακτήρα.

Προς όφελος πάντοτε δικό σας, δηλαδή των πολιτών της δυτικής Αθήνας.

Με αυτές τις σκέψεις, κατέρχομαι στον εκλογικό στίβο δίπλα στον Νίκο Χαρδαλιά, για να δημιουργήσουμε την Αττική που ονειρευόμαστε, την Αττική που μας αξίζει!

Οι ικανότητες του Νίκου Χαρδαλιά στη διαχείριση κρίσεων αλλά και αυτής της ίδια της καθημερινότητας τον έχουν αναδείξει σε πολιτική και αυτοδιοικητική προσωπικότητα η εμβέλεια της οποίας ξεπερνάει τα σύνορα της πατρίδας μας.

Γιατί η ψυχραιμία, η αποφασιστικότητα και η τόλμη τις οποίες επέδειξε κατά τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης αποτέλεσαν παράδειγμα προς μίμηση και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Την ίδια στιγμή οι πολίτες της δυτικής Αθήνας βρίσκουν στο πρόσωπο του νέου υποψήφιου Περιφερειάρχη τον πολιτικό ηγέτη ο οποίος γνωρίζει άριστα πως θα ανταποκριθεί στα μηνύματα των καιρών και πως θα επιλύσει τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές μας.

Εδώ οφείλω να σας εξομολογηθώ ότι η απόφασή μου να κατέλθω ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά.

Δεν είναι μόνο η στενή φιλία που μας συνδέει αλλά και η διαχρονική στήριξη των λαϊκών αγορών από την εποχή που ήταν δήμαρχος Βύρωνα και αναλάμβανε πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση του κλάδου.

 Ο Νίκος Χαρδαλιάς συνέβαλε ουσιαστικά σε εκείνες τις δύσκολες εποχές στο να ξεκινήσει ο εκσυγχρονισμός των λαϊκών αγορών και στο να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας του κλάδου.

Οι πολιτικές συγκυρίες το έφεραν ώστε ο Νίκος Χαρδαλιάς με τις πρωτοποριακές ιδέες του για τον θεσμό των λαϊκών αγορών, από την εποχή της δημαρχίας του, να τις εφαρμόσει τώρα για όλη την Αττική μας!

Σήμερα πλέον οι λαϊκές αγορές, έχοντας μεταξύ άλλων ως σημείο εκκίνησης και τις πρωτοβουλίες εκείνης της περιόδου του Νίκου Χαρδαλιά, εκσυγχρονίζονται, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί μου στην ΠΟΣΠΛΑ να είναι τώρα και οι στυλοβάτες του εκλογικού μου αγώνα.

Συμπαραστάτης μας ένας ακόμη αυτοδιοικητικός άνδρας , ο Χάρης Πασβαντίδη, διευθυντής στην διεύθυνση Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Αττικής, οι επιτελικές και οργανωτικές ικανότητες του οποίου αποτέλεσαν το κλειδί της επιτυχίας μας  στην προσπάθεια για την αναβάθμιση των λαϊκών αγορών.

Με αυτά τα κεκτημένα ζητώ τη ψήφο σας για να σας εκπροσωπώ στο Περιφερειακό Συμβούλιο και για να δίνω την καθημερινή μάχη για την επίλυση των προβλημάτων της δυτικής Αθήνας.

Με καθαρό βλέμμα και με την υπόσχεση ότι θα συμβάλλω κι εγώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε η δυτική Αθήνα να είναι ο θετικός πρωταγωνιστής στην επερχόμενη πενταετία.

 Με άξιο περιφερειάρχη τον Νίκο Χαρδαλιά, τον πολιτικό άνδρα που αγκαλιάζει τον κλάδο των λαϊκών αγορών ακριβώς γιατί συμμερίζεται τις αγωνίες, τα προβλήματα, αλλά και τις ελπίδες μας.

Όλοι μαζί λοιπόν θα αλλάξουμε προς το καλύτερο την καθημερινότητά μας και την ίδια μας τη ζωή.

Έχουμε την πίστη αλλά και την ικανότητα να το πετύχουμε!

Γιατί το τρίπτυχο του αγώνα που με καθοδηγεί σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής μου εκστρατείας αλλά και της καθημερινής επαφής μου με εσάς είναι ξεκάθαρο.

Δυνατά, Λαϊκά, Δυτικά!