Η Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Βαρβάρας, για την κατάσταση των σχολείων της πόλης μας

 

Παρά τις προσπάθειες που κάνει η δημοτική αρχή να βαφτίσει το ψάρι κρέας για ότι κάνει για τα σχολικά κτίρια…το ψέμα έχει κοντά ποδάρια!

Σε πολλά σχολεία υπάρχουν οι παρακάτω εικόνες που σας στέλνουμε για να καταλάβετε ότι το σπατουλάρισμα απ έξω γίνεται για να καλυφθούν τα προβλήματα μέσα στα σχολεία που θα πάνε τα παιδιά μας.

Όλο το καλοκαίρι δεν έφτανε για να γίνουν εργασίες και να είναι έτοιμα και καθαρά τα σχολεία;

Οι καταστροφές που έχουν γίνει σε υλικοτεχνική υποδομή (υπολογιστές και διαδραστικοί πίνακες κ.α.) από τη σκόνη από την εργασία των συνεργείων, ποιος θα τα αντικαταστήσει;

Η καθαριότητα των σχολείων από τις καθαρίστριες που κάνουν “γενική” κάθε μέρα σε εργοτάξιο είναι κάποιου είδους τιμωρία στις εργαζόμενες και τους εκπαιδευτικούς που πρέπει να αναπνέουν αυτήν τη σκόνη;

Αναρωτιόμαστε αν τα σχολεία θα είναι έτοιμα ή θα πρέπει να συνεχιστούν οι εργασίες και όταν ανοίξουν τα σχολεία (όπως μας εκμυστηρεύτηκαν κάποια συνεργεία);

Τα παιδιά θα αναπνέουν τα χημικά των ελαιοχρωματισμών και οι εκπαιδευτικοί για να ετοιμάσουν τα σχολεία πρέπει να κάθονται και να συγυρίζουν ακόμα και μετά το ωράριο τους όταν θα έχουν φύγει τα συνεργεία!

Ο μηχανισμός του Δήμου για άλλη μια φορά δείχνει ότι κάνει “όσα βλέπει η πεθερά” και στην ουσία “πουλάει” προεκλογικά φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες.

Φτάνει πια η κοροϊδία πρέπει οι κατοικοι της Αγίας Βαρβάρας να βγάλουν συμπεράσματα γιατί αυτά τα αποτυχημένα φτιασιδώματα των σχολείων γίνονται χωρίς κτιριακές βελτιώσεις, χωρις αντισεισμικό έλεγχο και παρουσιάζονται σαν ενεργειακές αναβαθμίσεις και άλλα τέτοια τραγελαφικά!

Προσπαθούν να παρουσιάσουν μια “μαγική εικόνα” για το έργο τους αλλά η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι εκεί μαζί με τους εργαζόμενους στο Δήμο, τους εκπαιδευτικούς και τους κατοίκους να αναδεικνύουν την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να δίνει ψίχουλα για την Παιδεία και να βρίσκει αμύθητα ποσά για να τα δίνει σε εργολάβους στα πλαίσια της δήθεν ενεργειακής αναβάθμισης!

4/9/2023

Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Βαρβάρας