Νίκος Βενος: “Ο δήμος οφείλει να σταθεί ουσιαστικά απέναντι στα φλέγοντα προβλήματα

.

Είμαι ο Νίκος Βενος, γεννήθηκα κ μεγάλωσα στην Αγία Βαρβάρα.

Είμαι παντρεμένος κι έχω μια κόρη.

Συμμετέχω σαν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό “μαζί με τους πολίτες” με υποψήφιο δήμαρχο τον Κωνσταντίνο Σαρόπουλο.

Επιθυμώ να συνεισφέρω στην επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων των συμπολιτών μας κ την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς της πόλης. Οι Έλληνες Τσιγγάνοι έχουν μακροχρόνια προβλήματα με την απασχόληση. Αρκετοί είναι παραδοσιακά γυρολογοι. Άδεια δεν μπορούν να βγάλουν. Τα πρόστιμα είναι υπέρογκα. Αρκετοί προσπαθούν να στήσουν καταστήματα με μεγάλα ενοίκια κ μικρό κέρδος, τα οποία δεν έχουν γερά θεμέλια, με αποτέλεσμα να βρίσκονται πάλι χωρίς σίγουρη δουλειά.

Επίσης σοβαρά προβλήματα υπάρχουν με τα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας κ τις κατασχέσεις των σπιτιών τους καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες κ οι τράπεζες δεν συντονίζονται σε βιώσιμη επίλυση με τον κίνδυνο να μείνουν πολλές οικογένειες άστεγες.

Ο δήμος οφείλει να σταθεί ουσιαστικά απέναντι σε αυτά τα φλέγοντα προβλήματα οργανώνοντας συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, τους συλλόγους τσιγγάνων κ τους ενδιαφερόμενους πολίτες, προσφέροντας τεχνογνωσία και στήριξη.