Ο Νικολαράκος Δικαίος, υπ. Δημ. Σύμβουλος με τον Λάμπρο Μίχο

.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΝΙΚΟΛΑΡΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ και της ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1952 και είμαι μόνιμος κάτοικος Αγίας Βαρβάρας από το 1979.

Είμαι παντρεμένος με την Ελένη από το 1975 με την οποία αποκτήσαμε τέσσερα παιδιά, τον Θεόδωρο, την Κυριακή, την Μαρία και τον Σπυρίδωνα, τα οποία φοίτησαν στα σχολικά ιδρύματα της πόλης μας, συνέχισαν σε πανεπιστημιακές σπουδές και πλέον έχουν κάνει τις οικογένειές τους κατοικώντας στην Αγία Βαρβάρα. Μας χάρισαν  εννέα εγγονάκια τα οποία σήμερα φοιτούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Αγίας Βαρβάρας.

Υπηρέτησα  σε διάφορες διευθύνσεις της Τελωνειακής Υπηρεσίες καθώς και σε νευραλγικές θέσεις ελεγκτικών υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών και συνταξιοδοτήθηκα τον Ιούνιο του 2010. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, εκλεγόμουν επί εικοσαετίας μέλος του συνδικαλιστικού φορέα της υπηρεσίας και διατέλεσα αν. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων  Ελλάδος (Ο.Τ.Υ.Ε.).

Κατά καιρούς δραστηριοποιήθηκα με τα κοινά της πόλης μας και ειδικότερα  από το έτος 2015 σαν Πρόεδρος  της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγ. Βαρβάρας. Προσπαθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, μαζί με όλους  τους συμβούλους τακτικούς και αναπληρωματικούς του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής, να βάλουμε σε νέα βάση  την λειτουργία  της, με λογιστικό και λογισμικό υπόβαθρο, με σωστή λειτουργία της διαχείρισης  των χρηματικών κατανομών που έμπαιναν στην Επιτροπή, με παρεμβάσεις  στην συντήρηση και τις  επισκευές των σχολικών κτιρίων μέσα σε ένα διάσπαρτο, αντικρουόμενο και ασαφές νομοθετικό πλαίσιο  που ταλαιπωρεί τις Σχολικές Επιτροπές. Προσπαθήσαμε όλοι μαζί στην Σχολική Επιτροπή με την συμπαράσταση  του Δήμου Αγ. Βαρβάρας και των υπηρεσιών του, στο πλαίσιο της υπάρχουσας δομής, να βελτιώσουμε  και να αναβαθμίσουμε τις λειτουργίες της, για αποτελεσματικότερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των μαθητών και της κοινωνίας της Αγ. Βαρβάρας.

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης μας με τον συνδυασμό του σημερινού Δημάρχου Λάμπρου Μίχου, πιστεύοντας ότι με την υπάρχουσα υποδομή και τα προγράμματα που έχουν  τεθεί, θα γίνει καλύτερος τόσο ο Δήμος όσο και η κοινωνία μας.

Νικολαράκος Δικαίος