Χρυσοχοΐδης: Προωθούνται άμεσα 270 προσλήψεις για το ΕΚΑΒ Αττικής

Παράθυρο για αύξηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης που θα στηρίξουν την Υγεία άνοιξε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Βουλή προσθέτοντας παράλληλα ότι προωθούνται άμεσα 270 προσλήψεις για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Αττικής.

Μιλώντας στην Ολομέλεια για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης είπε πως «το 8% των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης πηγαίνει στην Υγεία και μπορεί να αυξηθεί κι άλλο» ενώ σε άλλο σημείο εξήγγειλε 270 προσλήψεις για το ΕΚΑΒ με τους 20 πρώτους προσληφθέντες να τοποθετούνται στην υπηρεσία τις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης σημείωσε πως με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου μεταφέρονται 191 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές για την στελέχωση των ασθενοφόρων ενώ πρόσθεσε πως «ενημερώνω ότι ξεκίνησε και ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία για την πρόσληψη 20 ατόμων για την στελέχωση των ασθενοφόρων της Αττικής».

Επίσης, εντός των επόμενων ημερών ανοίγει η πλατφόρμα του «λοιπού προσωπικού» για την πρόσληψη 250 ατόμων κλάδου ασθενοφόρων για 2 έτη υπηρεσία για το ΕΚΑΒ Αττικής. Μεταξύ αυτών και 40 δικυκλιστές για άμεση και ταχύτερη πρόσβαση. Ελπίζω ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον για τις υποψηφιότητες γιατί τα 4 τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλοί διαγωνισμοί για 330 άτομα και έχουν εμφανιστεί μόλις 188».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε πως η επόμενη τετραετία αποτελεί για την κυβέρνηση «τετραετία υγείας με επίκεντρο τον πολίτη και την ολοκληρωμένη νοσοκομειακή περίθαλψη» ενώ σε άλλο σημείο τόνισε πως ο θεσμός του προσωπικού ιατρού θα ενισχυθεί με την προσθήκη νέων ειδικοτήτων.

Αναφορικά με τα έργα υποδομής σημείωσε ότι περίπου 150 νοσοκομεία και κέντρα υγείας θα ενταχθούν σε προγράμματα ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού ενώ θα υπάρξει και ο ανασχεδιασμός του χάρτη πρωτοβάθμιας υγείας.

πηγή: Aftodioikisi.gr –