Προ των πυλών πανμεσογειακός καύσωνας, ακόμη και με 45αρια – Πόσο θα επηρεάσει τη χώρα μας

.

Πανμεσογειακός καύσωνας είναι προ των πυλών με τον υδράργυρο, όπως προβλέπουν τα μετεωρολογικά μοντέλα να φτάνει ακόμη και στους 45 βαθμούς κελσίου. Το κύμα αυτό καύσωνα αναμένεται να επηρεάσει και την Ελλάδα.

«Θα μελετήσουμε όμως και τα νεότερα στοιχεία για να δούμε αν αυτό το νέο κύμα θα επηρεάσει και τη χώρα μας», σημείωσε μεταξύ άλλων στην πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Το Σάββατο στην Ελλάδα θα υπάρχει αρκετή ζέστη ιδιαίτερα σε κλειστές ηπειρωτικές εκτάσεις, ενώ αυξάνεται σημαντικά και ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Την Κυριακή θα υποχωρήσουν κάπως αυτές οι πολύ θερμές αέριες μάζες και θα δούμε θερμοκρασίες κοντά στους 33 με 35 βαθμούς και τα μελτέμια να κυριαρχούν στο Αιγαίο και να ανεβάζουν και πάλι αρκετά τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

«Θα δούμε αν μεσοβδόμαδα, ένα τμήμα της θερμής αέριας μάζας καταφέρει να επηρεάσει και τη χώρα μας ανεβάζοντας λίγο παραπάνω τη θερμοκρασία», σημείωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Τι λέει ο Αρναούτογλου για το επερχόμενο κύμα καύσωνα

Σημειώνεται πως στον πανμεσογειακό καύσωνα που έρχεται από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας μίλησε και ο παρουσιαστής καιρού της ΕΡΤ3, Σάκης Αρναούτογλου.

Όπως είπε: «Από την Τρίτη κυρίως πρέπει να μιλάμε για πανμεσογειακό καύσωνα, ο οποίος θα ξεκινά από την ανατολική και νότια Ισπανία μέχρι και τα Βαλκάνια και θα ανεβάσουν τον υδράργυρο ακόμη και στη Σερβία. Από την Τετάρτη θα μας πλησιάσει αυτή η ζέστη ακόμη περισσότερο, οπότε δεν αποκλείεται να μιλάμε προς τα τέλη της άλλης εβδομάδας και για αρκετά 40άρια και βάλε… κατά τόπους με ξηρούς ανέμους στα ηπειρωτικά. Αύριο (σήμερα) θα έχουμε λεπτομέρειες για αυτή την εξέλιξη, η οποία δείχνει να διατηρείται αρκετά, μέχρι και τις 12 με 13, ίσως και 16 Ιουλίου».

πηγή: Net Time.gr