Ευθύμιος Χατζηευσταθίου: “Ζωτικό μάθημα η διαχείριση της ήττας και της νίκης στις ζωές μας!”

.
Σήμερα η ημέρα ξεκίνησε με μια ανοιχτή συζήτηση με όλους μαζί τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς με αφορμή τα δύο ξεχωριστά γεγονότα του Σαββατοκύριακου.
.
Μόνο όταν οικοδομείς την Αίσθηση Κοινοτισμού υπάρχει πιθανότητα επίτευξης ευρύτερων κι όχι μόνο ατομικών στόχων. Προσπαθούμε να το πράττουμε συχνά. Η έλλειψη αυτής της συλλογικής Ματιάς είχε “δραματικές” συνέπειες στα δύο έτη της τηλε εκπαίδευσης εξαιτίας της πανδημίας.
.
Το Σάββατο η βράβευσή μας για το συλλογικό μας κατόρθωμα – επίτευγμα να συνεργαστούμε αρμονικά και να συγκεντρώσουμε ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών αναντίστοιχες με το μαθητικό μας δυναμικό. Η νίκη ως αποτέλεσμα συνεχούς προσπάθειας καθώς και τι σημαίνει αυτή για την επόμενη ημέρα μας.
.
Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου μεταξύ των δημοτικών σχολείων της Πόλης.
.
Τα παιδιά το περίμεναν με αυθεντική λαχτάρα και ανυπομονησία.
.
Στο πρώτο παιχνίδι κερδίσαμε πολλά με λίγα. Στο δεύτερο δεν τα καταφέραμε και χάσαμε από τους ορεινούς μας γείτονες του 5ου.
.
.
Το να διαχειριστείς, λοιπόν, την ήττα στη ζωή σου και να μην ξορκίζεις τρίτους παράγοντες, να δώσεις το χέρι στους νικητές, να αναρρωτηθείς τι έφταιξε για την ήττα και να πας παρά πέρα είναι γεγονός πιο σπουδαίο απ’ την πιο περίτρανη επιτυχία, όπως αυτή στο Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης…
.
Πριν τελειώσει η χρονιά – αυτές τις δύο ημέρες – η κουβέντα θα συνεχιστεί…
.
Ζωτικό μάθημα η διαχείριση της ήττας και της νίκης στις ζωές μας! Και το Σχολείο ως Οργανισμός οφείλει πειστικές απαντήσεις σε αυτό…
.
Ευθύμιος Χατζηευσταθίου
Β Δημοτικό Σχολείο