Την Παρασκευή σε λειτουργία τα κανονάκια – Σαράντα ημέρες από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου

Σαράντα ημέρες μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (1η Μαΐου) και απ΄   ότι δείχνουν τα πράγματα πιθανότατα από αύριο Παρασκευή 9 Ιουνίου, να τεθεί σε πλήρη λειτουργία η γεώτρηση στο βουνό, πίσω από το σινέ ΠΑΝΘΕΟΝ για να τροφοδοτήσει τα πυροσβεστικά κανονάκια με νερό.

Αυτό υποσχέθηκε ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο συντήρησης της γεώτρησης, στον αντιδήμαρχο κ. Βασιλάκο Θεόδωρο, ο οποίος επισκέφτηκε τη γεώτρηση κατά τη διάρκεια των εργασιών που γίνονταν σε αυτήν εχθές το πρωί.

Εχθές έγιναν δοκιμαστικές λειτουργίες της γεώτρησης η οποία έχει βάθος γύρω στα 110 μέτρα και όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά αφού η άντληση νερού πραγματοποιείται ικανοποιητικά.

Είναι πρωτοφανές πάντως εν μέσω αντιπυρικής περιόδου τα κανονάκια να είναι εκτός λειτουργίας, αφού η ανάθεση συντήρησής τους δόθηκε μόλις τρεις ημέρες πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Στη θύμησή μας  έρχεται η μεγάλη φωτιά που κατέκαψε μεγάλο μέρος του δάσους το 1999, με τα κανονάκια πάλι να μην λειτουργούν και η αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιάς με τα αποτελέσματά της, θα ήταν θέμα τύχης.