Διέρρηξαν το εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας – Δεν πρόλαβαν να κλέψουν – Εμφανίστηκε η ΕΛΛΑΣ και το έβαλαν στα πόδια…

Ετράπησαν σε φυγή οι ακατανόμαστοι δράστες που διέρρηξαν το εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας, στο άλσος ΜΗΤΕΡΑ τα ξημερώματα της Δευτέρας προς Τρίτη, όταν εμφανίστηκε η αστυνομία που καλέστηκε από γείτονες. 

Δεν πρόλαβαν να κλέψουν κάτι από τον ιερό χώρο, παρά μόνο να κόψουν με τροχό, όπως πληροφορηθήκαμε, τα λουκέτα από τις πόρτες για να εισέλθουν σε αυτό και να εξαφανιστούν μέσα από την παιδική χαρά που υπάρχει πίσω από την εκκλησία και στη συνέχεια να πηδήξουν από το κιγκλίδωμα του Λοιμωδών και να εξαφανιστούν, όταν ξεκίνησε η καταδίωξή τους από την αστυνομία.

Γείτονας που αντιλήφθηκε το γεγονός, γύρω στις 03:00΄, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, από τον θόρυβο που προκαλούσαν, έκανε λόγο για τρία ή περισσότερα άτομα που υπήρχαν στην ακατανόμαστη πράξη.

Αναρωτιόμαστε πάντως, πως το εκκλησάκι δεν έχει συναγερμό, αφού βρίσκεται σε απόμερο μέρος στο άλσος ΜΗΤΕΡΑ.

Θυμίζουμε πως στο παρελθόν ο Ιερός Ναός έχει πέσει ξανά θύμα διαρρήξεων και κλοπών, με ιδιαίτερα σοβαρή περίπτωση, εκείνη όταν έκλεψαν το καμπαναριό του.

Υπενθυμίζουμε με την ευκαιρία την πρόσφατη πρότασή μας να γίνει έλεγχος στα εγκαταλελημμένα κτίρια του Λοιμωδών, τα οποία επισκέπτονται σχεδόν σε καθημερινή βάση ομάδες ατόμων, πηδώντας από τον ψευτοφράκτη που υπάρχει μεταξύ Νοσοκομείου και άλσους ΜΗΤΕΡΑ και ο δήμος ασφάλισε με συρματάκια…