Όποιος αισθάνεται αδικημένος, ένα δρόμος υπάρχει: Ο ΝΟΜΟΣ. Ο νόμος του κράτους και όχι του όχλου, όμως…

Γράφαμε την Κυριακή 21 Μαΐου 2023, ημέρα των εθνικών εκλογών, πως η προεκλογική περίοδος ήταν ήπια χωρίς ακρότητες, ύβρεις και μειωτικούς χαρακτηρισμούς, από την πλειοψηφία των κομμάτων που πήραν μέρος σε αυτές.

Προβλέπαμε όμως πως οι δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Οκτώβρη και στην πόλη μας, θα είναι διαφορετικές, διότι εδώ και μήνες καλλιεργείται ανάλογο κλίμα .

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε και μάλιστα πολύ σύντομα και πολύ νωρίς.

Ήδη στο διαδίκτυο υπάρχουν αναρτήσεις με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα, προς άτομα που ενδέχεται ή είναι βέβαιο πως θα συμμετάσχουν σε αυτές τις εκλογές και δημιουργούν ένα τοξικό κλίμα το οποίο χωρίζει τους κατοίκους σε δύο κυρίως στρατόπεδα.

Τους μεν και τους δε.

Αυτή η κατρακύλα, διότι περί κατρακύλας πρόκειται, λαβώνει άσχημα τους πολίτες αυτής της πόλης και αυτό είναι καταστρεπτικό για εκείνη, τους πολίτες και τα παιδιά μας.

Αυτό που γίνεται, που διαβάζουμε, που βλέπουμε δεν είναι πολιτική, δεν είναι πολιτισμός. Είναι ζούγκλα, είναι χάος, είναι πόλεμος και σε κάθε πόλεμο υπάρχουν απώλειες και από τα δύο στρατόπεδα.

Και μη φανταστεί κανένας πως το λεξιλόγιο του, είναι μοναδικό και πλήρες.

Η πλούσια Ελληνική γλώσσα διαθέτει χιλιάδες λέξεις για κάθε περίπτωση και περίσταση και την κατέχουν κι άλλοι.

Επιβάλλεται λοιπόν να μπει φρένο στις ύβρεις και στους μειωτικούς χαρακτηρισμούς.

Όποιος αισθάνεται αδικημένος από σχόλια ή αναρτήσεις κάποιου, ένα δρόμος υπάρχει: Ο ΝΟΜΟΣ. Ο νόμος του κράτους και όχι του όχλου, όμως.

Εκλογές έρχονται, πολιτική αντιπαράθεση χρειάζεται με επιχειρήματα και αποδείξεις και όχι με πυροτεχνήματα και κροτίδες οι οποίες μπορούν να βάλουν φωτιά και δεν είναι απίθανο να καούν και οι ίδιοι που τις χρησιμοποιούν, από τις φλόγες που θα προκαλέσουν και τις αλληλοεπιδράσεις αυτών…

Και κάτι ακόμα. Όποιος έχει να πει κάτι, ας το κάνει υπεύθυνα και με την υπογραφή του και όχι κρυπτόμενος πίσω από ανώνυμες ή ψεύτικες ιστοσελίδες και προφίλ…

Όποιος φοβάται να βάλει την υπογραφή του, ας χωθεί στο καβούκι του και μην ξεμυτίσει στο μέλλον…