Συζητήθηκαν στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών εχθές το πρωί, οι μεταξύ τους αγωγές Γιάγκα και Μίχου

Συζητήθηκαν στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών εχθές το πρωί οι αγωγές των κ.κ. δημοτικού συμβούλου κ. Γιάγκα Μιχάλη κατά του δημάρχου κ.  Μίχου Λάμπρου και αντίστροφα Μίχου κατά Γιάγκα για συκοφαντική δυσφήμιση.

Δεν εξετάστηκαν μάρτυρες κατά τη χθεσινή διαδικασία και θα παρθούν υπ΄ όψιν οι καταθέσεις που είχαν δοθεί σε προηγούμενη συζήτηση, στο Μονομελές Πρωτοδικείο, όπου αρχικά έγινε η συζήτηση.

Η απόφαση επί των Αγωγών προβλέπεται να ανακοινωθεί σε τέσσερις περίπου μήνες, λαμβάνοντας υπ,  όψιν τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, των διακοπών του Αυγούστου και των δημοτικών εκλογών..

Οι ελληνικές αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 πρόκειται να λάβουν χώρα στις 8 Οκτωβρίου 2023, ενώ προβλέπονται και επαναληπτικές εκλογές στις 15 Οκτωβρίου όπου χρειαστεί να γίνει δεύτερος γύρος εκλογών.

Την αγωγή κατά του  δημάρχου έχει καταθέσει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ”, επειδή κατά διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 8 Οκτωβρίου 2019, ο κ. Μίχος, τον αποκάλεσε με συκοφαντικούς και ταπεινωτικούς χαρακτηρισμούς, όπως υποστηρίζει ο κ. Γιάγκας.

Ο κ. Μίχος κατέθεσε την αγωγή υποστηρίζοντας, πως ο κ. Γιάγκας τόσο κατά την προεκλογική περίοδο, όσο και αργότερα υποστήριζε, πως ο κ. δήμαρχος όταν άφησε το δημαρχιακό του θώκο για την κεντρική πολιτική σκηνή, άφησε έλλειμμα στο δήμο ύψους 7.055.000 ευρώ, πράγμα που είναι αναληθές κατά τον κ. Μίχο.