Επίδομα 350 ευρώ σε μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Επίδομα 350 ευρώ χορηγεί το Κράτος σε μαθητές που γράφουν στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις.

Την ενίσχυση μπορούν να διεκδικήσουν υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, εφόσον πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η σχετική εγκύκλιος προβλέπει την χορήγηση του εν λόγω ποσού για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης, διατροφής και διαμονής. Αφορά περιπτώσεις μαθητών που πρέπει να μετακινηθούν σε εξεταστικό κέντρο που έχει απόσταση άνω των 120 χλμ από το σχολείο που αποφοίτησαν.

Έτσι, βάσει της εγκυκλίου, δικαιούχος καθίσταται ο υποψήφιος ο οποίος συμμετέχει κατά την διάρκεια της τακτικής εξεταστικής περιόδου, στο σύνολο των δηλωμένων στην αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις μαθημάτων, ενώ εξαιρούνται της αποζημίωσης οι υποψήφιοι οι οποίοι θα μετακινηθούν στα εξεταστικά κέντρα προκειμένου να εξεταστούν στα ειδικά μαθήματα.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για τα 350 ευρώ των Πανελληνίων

Επιπλέον, ορίζεται ότι δεν καθίσταται δικαιούχος του επιδόματος των 350 ευρώ, υποψήφιος ο οποίος θα συμμετέχει στις επαναληπτικές εξετάσεις. Συγκεκριμένα, καθίστανται δικαιούχοι οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι αποφοιτούν το ίδιο έτος κατά το οποίο συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις και εξετάζονται σε σχολική μονάδα (εξεταστικό κέντρο) διαφορετική από αυτή που κατέθεσαν αίτηση.

πηγή: Net time.gr