‘Εμειναν στα “κρύα του λουτρού” μαθητές-τριες του 5ου Δημοτικού Σχολείου – Ανακοίνωση Γονέων

‘Εμειναν στα “κρύα του λουτρού” μαθητές-τριες του 5ου Δημοτικού Σχολείου, αφού στις 27 Απριλίου ανακοινώθηκε στους γονείς τους, πως από 3 Μαΐου, δηλαδή εχθές, θα ξεκίναγαν σε ορισμένες τάξεις του, μαθήματα κολύμβησης, στο Κολυμβητήριο Αιγάλεω.

Εκτός του μηνύματος που έλαβαν οι γονείς ηλεκτρονικά από τη Δ/νση του Σχολείου, μοιράστηκε και σε έντυπη μορφή κείμενο με οδηγίες και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και αντικείμενα που έπρεπε να έχουν τα παιδιά που θα συμμετείχαν.

Μεταξύ αυτών ήταν και πιστοποιητικά Γιατρών για την καλή υγεία τους, εξουσιοδοτήσεις από τους γονείς και μία λίστα με αντικείμενα.

‘Ετρεξαν οι γονείς σε γιατρούς και ΚΕΠ για εξουσιοδοτήσεις, πλήρωσαν για τα πιστοποιητικά, έχασαν χρόνο από τις εργασίες τους, αγόρασαν τα προαπαιτούμενα (μαγιό, σκουφάκι, μπουρνάζια κλπ που αναφέρονταν στην ανακοίνωση), ξοδεύοντας περίπου 50 με 60 € για κάθε παιδί.

Εχθές λοιπόν πρώτη μέρα του προγράμματος οι μαθητές πήγαν στο κολυμβητήριο για να κάνουν το πρώτο μάθημα ΑΛΛΑ έφαγαν ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ.

Δεν έγιναν δεκτά διότι δεν υπήρχε εξειδικευμένο προσωπικό, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στεναχωρημένα στο σχολείο.

Η διεύθυνση του σχολείου με χθεσινή της ανακοίνωση πληροφόρησε τους γονείς ότι: “ότι το πρόγραμμα κολύμβησης δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού”.

Φανταζόμαστε πως το όλο θέμα δεν ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Δ/νσης του Σχολείου, αλλά κάποιου άλλου φορέα.

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΤΕΡΜΑ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ 12351
Tηλέφωνο: 2105614005
Fax: Email: mail@5dim-ag-varvar.att.sch.gr
Σχολικό έτος: 2022-2023
Ημερομηνία: 03/05/2023
Αγαπητοί γονείς, Σας ενημερώνουμε ότι στην σημερινή μας επίσκεψη στο κολυμβητήριο του Αιγάλεω πληροφορηθήκαμε ότι το πρόγραμμα κολύμβησης δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού. Ζητούμε συγγνώμη για την όλη αναστάτωση. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση. Με εκτίμηση Ο Διευθυντής Εμμανουήλ Μουστάκης
Ο Διευθυντής
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ

.

Δεν γνωρίζουμε ποιος αποφάσισε να γίνει ανακοίνωση ενός προγράμματος που δεν μπορούσε να υλοποιηθεί, βάζοντας σε έξοδα οικογένειες συμπολιτών μας και παίζοντας με τη ψυχική διάθεση των μαθητών.

Μάλιστα δεν είχαν οι υπεύθυνοι, ούτε καν την πρόνοια να ενημερώσουν τη διεύθυνση του Σχολείου σχετικά, ώστε  να μην γίνει η μετάβαση των μαθητών και συνοδών τους εχθές στο κολυμβητήριο, χωρίς λόγο τελικά.

Κάποιοι όμως υπεύθυνα οφείλουν εξηγήσεις…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε λάβαμε από γονείς του 5ου Δημοτικού Σχολείου την παρακάτω ανακοίνωση:

Την Τετάρτη 27 Απριλίου οι γονείς του 5ου δημοτικού ενημερώθηκαν με μήνυμα της διεύθυνσης του σχολείου για την έναρξη των μαθημάτων κολύμβησης για τα παιδιά της Γ΄ Δημοτικού και με οδηγίες για την προμήθεια των απαραίτητων για την συμμετοχή των παιδιών (μαγιό, σκουφιά κ.λπ.). Την Τετάρτη 3 Μαΐου, ενώ τα παιδιά του ενός τμήματος της Γ΄ Δημοτικού βρίσκονται στο κολυμβητήριο έτοιμα για το πρώτο μάθημα, οι υπεύθυνοι του κολυμβητηρίου του Αιγάλεω τα σταματούν, ανακοινώνοντάς τους ότι τα μαθήματα ΔΕΝ θα πραγματοποιηθούν λόγω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού του κολυμβητηρίου(!)

Οι μαθητές με την συνοδεία των δασκάλων τους, επιστρέφουν στο σχολείο, ενώ ειδοποιούνται οι γονείς του δεύτερου τμήματος με μήνυμα της διεύθυνσης ότι δεν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα κολύμβησης.

Μας ξεπερνάει το γεγονός ότι πρώτα από όλα δεν υπάρχει υπεύθυνος εκπαιδευτής κολύμβησης! ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ που είμαστε σίγουροι ότι θα διακοσμεί τα προεκλογικά φυλλάδια  καμπόσων.

Μας ξεπερνάει το γεγονός ότι οι κάθε λογής αρμόδιοι αποφάσισαν να ανακοινώσουν στις όχθες της πισίνας, την τελευταία στιγμή, την ματαίωση σε παιδιά που ήταν έτοιμα να βουτήξουν μέσα στο νερό, με ενθουσιασμό και χαρά!

Μας ξεπερνάει το γεγονός ότι οι γονείς έκαναν έξοδα για να ανταποκριθούν σε μια καθόλα θετική πρωτοβουλία και κανείς δεν τους υπολόγισε, ούτε κινητοποίησε κάποιο μηχανισμό για να προλάβει!

Ψιλά γράμματα θα πείτε ! ΕΔΩ ολόκληρες ζωές δεν υπολογίζονται (π.χ.  ΤΕΜΠΗ), με την ματαίωση ενός προγράμματος – μαθήματος κολύμβησης θα ασχοληθούμε;

Ναι, λέμε εμείς. Γιατί τα μικρά γεγονότα γεννούν και τα μεγάλα. Γιατί στα παιδιά το μόνο που έμεινε είναι η στενοχώρια και η απογοήτευση, ενώ στους γονείς μόνο τα έξοδα και τα ερωτηματικά και γιατί εν πάση περιπτώσει, κάποιος πρέπει να αντιδράσει για να μαθευτεί. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ Ή ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ.

Καλούμε τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού να πάρει θέση και να καταγγείλει όπως οφείλει τέτοιες πρακτικές και κυρίως να διεκδικήσει την έναρξη του προγράμματος και την επέκτασή του και στις υπόλοιπες τάξεις ΤΩΡΑ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ – ΓΙΩΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ