Α ΓΕΛ: Επιμορφωτική Επίσκεψη στην εφημερίδα «Η Καθημερινή»

.
Επίσκεψη ομάδας μαθητών του 1ου Λυκείου Αγίας Βαρβάρας στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας.
.
«Η Καθημερινή» αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα πιο έγκριτα και ποιοτικά ενημερωτικά έντυπα που μέτρα 104 έτη ζωής από την πρώτη έκδοση της το 1919 υπό τον ιδρυτή της Γεώργιο Βλάχο.
.
Μέσα σε κλίμα φιλικό, ζεστό και άνετο, ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιάλιος, κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην εκδοτική πορεία της Καθημερινής Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ – Επίσημη σελίδα, συνομίλησε με τους μαθητές μας για την τέχνη της δημοσιογραφίας αλλα και την διαδικασία έκδοσης ενός ενημερωτικού εντύπου.
.
Επίσης, συζήτησαν για τις διάφορες μορφές πληροφόρησης και την εξέλιξη αυτής μέσα στον χρόνο, ήτοι από την παραδοσιακή έντυπη στην σύγχρονη ηλεκτρονική μορφή της, ενώ δοθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αξία της έγκυρης και ποιοτικής ενημέρωσης που έγκειται αφενός στην αναζήτηση αξιόπιστων πηγών αλλά και στην διαμόρφωση προσωπικής άποψης και κριτηρίου μέσα από την γνώση και την συνεχή αναζήτηση της αλήθειας.
.
Στόχος μας είναι να δίνουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία να αποκτούν νέες προσλαμβάνουσες, να έρχονται σε επαφή με νέα ερεθίσματα, ν’ αναζητούν τη γνώση παντού, να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, να εκτιμούν την ποιότητα σε όλα τα επίπεδα…
.
Άλλωστε μια σπίθα είναι αρκετή να ξυπνήσει ταλέντα και δεξιότητες, να φωτίσει άγνωρα μονοπάτια, ν’ ανοίξει νέους δρόμους…
.
Γιατί όπως πολύ σωστά παρατήρησε και ο σκηνοθέτης Γιάννης Καλαβριανός :
.
«Πολλές επιλογές στη ζωή μας γίνονται εξαιτίας κάποιων μικρών στιγμών που μας καρφώθηκαν κάποτε στο μυαλό».
Ευχαριστούμε από καρδιάς τους υπευθύνους της Καθημερινής για την άρτια και άψογη υποδοχή αλλά και τα ιδιαίτερα αναμνηστικά δώρα που μας προσέφεραν.
.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ, επίσης, στον δημοσιογράφο Γιώργο Λιάλιο που μοιράστηκε τις γνώσεις και την εμπειρία του με τους μαθητές μας!