Τζένη Τζεφεράκου:   “Ναι! Υπάρχει ελπίδα! Είναι η ψήφος μας στη συνέπεια και τις θέσεις του ΚΚΕ!”

Σ Τ Ο   Ι Δ Ι Ο   Ε Ρ Γ Ο   Θ Ε Α Τ Ε Σ

            Οι εκλογές βρίσκονται προ των πυλών, το σύστημα στις επάλξεις, έτοιμο να αρπάξει τις ψήφους μας, στρέφοντας την προσοχή μας στους Γεωργιάδηδες, Λιγνάδηδες, Καϊλήδες, Γεωργούληδες, με τα realities των σκουπιδιών και της σαπίλας της πολιτικής ζωής, με τα καλάθια της κοροϊδίας για τα λαϊκά στρώματα και τα pass της «μακακίας», προκειμένου να πείσουν ότι η καλή μας    Κυβέρνηση δεν  μας ξεχνά.

            Η καθημερινότητα τους διαψεύδει: Ανεργία, μισθοί πείνας με εντατικοποίηση της εργασίας και συνθήκες Μεσαίωνα, τσεκούρωμα των συντάξεων, ακρίβεια σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, πρωτοβάθμια περίθαλψη Υγείας ανύπαρκτη, νοσοκομεία με υποστελεχωμένο προσωπικό, σχολεία στεγνά, μακρυά από τους προβληματισμούς και τις αγωνίες των παιδιών μας, πόλεμοι, δυστυχία και γενιές νέων ανθρώπων, που τους στερούν το δικαίωμα στο όνειρο.

Από την άλλη πλευρά, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, που βγαίνουν κερδισμένοι με τα «Χρηματιστήρια της Ενέργειας», εις βάρος του λαϊκού εισοδήματος, οι φαρμακοβιομηχανίες, τα κέρδη μαμούθ των funds που αρπάζουν τα σπίτια του κόσμου, οι απ΄ ευθείας αναθέσεις, για να γίνονται οι λίγοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί να βλέπουν τον πενιχρό μισθό τους να τελειώνει από τις πρώτες μέρες του μήνα.

            Το έγκλημα των Τεμπών δεν σταματά να μας εξοργίζει, οι ψυχές που χάθηκαν και οι χαροκαμένες οικογένειες τρυπάνε τις καρδιές μας και μας θυμώνουν, διότι οι Κυβερνώντες επέλεξαν να σκορπίζουν πολύτιμους πόρους για να προσλαμβάνουν ενστόλους για την ασφάλεια, δήθεν, των Πανεπιστημίων, επέλεξαν να είμαστε οι ΠΡΩΤΟΙ στις στρατιωτικές δαπάνες για τη διασφάλιση, τάχα, των συνόρων μας, έχοντας εγγυητές τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, αυτούς που αιματοκυλούν τον κόσμο, ενώ την ίδια στιγμή, οι πολίτες δεν έχουν τις στοιχειώδεις υποδομές για την ασφάλεια στην καθημερινότητά τους.

            Το ξεπούλημα στον βωμό της απελευθέρωσης και της εμπορευματοποίησης των συγκοινωνιών, από το 2009 μέχρι σήμερα, με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησε στους νεκρούς των Τεμπών.

            Τα τρένα ξεκίνησαν πάλι με ημίμετρα, αρκεί να ξεχαστεί το τραγικό γεγονός και να εξασφαλίζονται τα 135 εκατομμύρια € ετήσια έσοδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συν τα 50 εκατομμύρια € κάθε χρόνο από το κράτος δηλαδή, 3,4 εκατομμύρια € καθαρά συνολικά κέρδη , αποδεικνύοντας περίτρανα πως ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ είναι ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

            Η αντιπολίτευση «υψώνει φωνή» για να δικαιολογήσει το ρόλο της και κρύβει επιμελώς τις ευθύνες της, αφού ακολούθησε την ίδια πολιτική με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ως πιστό γιουσουφάκι στις επιταγές και τις δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Την ίδια πολιτική ακολουθεί σε όλες τις περιπτώσεις. Θυμίζουμε, π.χ., ότι καταψηφίζει μεν το αντεργατικό νομοθετικό έκτρωμα του Χατζηδάκη, αλλά υπερψηφίζει πάνω από τα μισά του άρθρα, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του κόσμου.

            Συμπράττει με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ  και απορρίπτει τις προτάσεις και τις τροπολογίες του ΚΚΕ για την παύση των πλειστηριασμών και την προστασία της πρώτης κατοικίας, για να καταργηθεί ο ΦΠΑ σε τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και ο Ειδικός Φόρος σε καύσιμα και ενέργεια, για την επαναφορά και την καταβολή του 13ου και 14ου μισθών και συντάξεων στους εργαζόμενους στο Δημόσιο και  τους συνταξιούχους, για τη ρύθμιση των χρεών ατομικής ασφάλισης προς τα ασφαλιστικά ταμεία των μη μισθωτών και των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ, για την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.

            Η πολιτική αυτών των κομμάτων είναι ίδια, η ταμπέλα και τα πρόσωπα αλλάζουν. «Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς». Έτσι ακριβώς, όπως το λέει η παροιμία.

            Είναι η πολιτική που μας έφερε τα μνημόνια, είναι η πολιτική της ΕΕ, με τις μόνιμες δεσμεύσεις και τους μηχανισμούς ελέγχου, είναι τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, που οδηγούν σε νέα Υπερμνημόνια με θύματα τους λαούς. Είναι αυτή η πολιτική της ΕΕ, που έχει καταρρεύσει στον Έβρο, το Αιγαίο και την Μεσόγειο.

            Οι κοκορομαχίες μεταξύ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται για να εμφανίζουν πλασματικές διαφορές και να στήνουν νέες παγίδες και εκβιασμούς στον κόσμο, με ψεύτικα διλήμματα , που μοναδικό στόχο έχουν να συγκαλύψουν την πραγματικότητα.

            Η ΝΔ φοβερίζει τον λαό με «Κυβερνήσεις – πολιτικές τερατογενέσεις», που θέλει… να τις αποτρέψει. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, μας σερβίρει την ξαναζεσταμένη σούπα των «προοδευτικών» ή «δημοκρατικών» Κυβερνήσεων, για να επαναφέρει την «κανονικότητα ΕΕ» , που… διαταράσσει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

            Η πλούσια πείρα, που έχει συγκεντρώσει πλέον ο κόσμος, διδάσκει ότι στο πλαίσιο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας δεν μπορεί να υπάρξει «δίκαιη», «προοδευτική» και «δημοκρατική» διαχείριση.

            Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Το τσουνάμι θα το νοιώσουμε καλύτερα μετά τις εκλογές.

            Η ελπίδα είναι στα χέρια μας! Είναι η ψήφος μας, που σε καμιά περίπτωση δεν τους την χαρίζουμε. Είναι η στήριξή μας στο ΚΚΕ, το μοναδικό κόμμα με ξεκάθαρες θέσεις και Πρόγραμμα. Είναι αυτό, που, με τους αγώνες του σε μια σειρά χώρους δουλειάς και κλάδους, στην COSCO, την e-food,  τη ΛΑΡΚΟ, τους Οικοδόμους, τους Αγρότες, τα Ναυπηγεία, τα Λιπάσματα Καβάλας κ.α., έδειξε τι μπορούν να καταφέρουν οι εργαζόμενοι, αν στηριχτούν στη δική τους δύναμη.

            Επί πλέον, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τον πρωτόγνωρο σε αντοχή ξεσηκωμό των εργατών, στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες, για τα δικαιώματά τους. Βλέπουμε τον μύθο της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

            Αρκεί να αναλογιστούμε τι θα γινόταν, αν η δύναμη του ΚΚΕ πολλαπλασιαζόταν, αν οι εστίες αντίστασης και αγώνα αυξάνονταν,  αν ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα άνοιγε το δρόμο για διέξοδο προς όφελος του λαού, για την ανατροπή, για τις ριζικές αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία.

            Ναι! Υπάρχει ελπίδα!

            Είναι η ψήφος μας στη συνέπεια και τις θέσεις του ΚΚΕ!

Τζένη Τζεφεράκου