Μανούσος Πανόπουλος: “Μαζί με τους πολίτες, μπορείς να καταφέρεις το μεγάλο”

Όταν η δημοτικη Αρχή λειτουργούσε με ελάχιστα οικονομικά, μικρους οικονομικούς προϋπολογισμούς, και πολλές διεκδικησεις του δήμου και του λαου της πολης:

Εδώ θα αναφέρω τα έργα, και τα επιτεύγματα επί ημερων δημαρχίας του αείμνηστου Μήτρου Σουλιμιώτη.

Έργα οδοποιίας: Με την ανάληψη της ευθύνης στην διοίκηση του δήμου, ελάχιστοι δρο μοι είχαν ασφαλτο(εκτός της Ε Βενιζέλου και κανά δυο κεντρικων δρόμων) Η Αγ. Βαρβαρα ασφαλτλστωθηκε από την αρχή περιπου 40 χιλιόμετρα ασφαλτόστρωση.

Οδικός φωτισμός: Η ίδια κατάσταση υπήρχε και στον οδικό φωτισμό. Φωτιστηκε και ο μικροτερος δρόμος.

Αποχέτευση ακακαθαρτων: Η αποχέτευση ήταν ανυπαρκτη, περάστηκαν οι κεντρικοι αγωγοί, και συνδέθηκαν οι κάτοικοι με το μικρότερο κόστος στο λεκανοπέδιο.

Πλατείες: Πλατεία πρ Ηλεία Πλατεία Γρηγόρη Λαμπράκη Πλατεία Δημοκρατίας Πλατεία στον Λίθο Πλατεία 19 Μάη Πλατιά Μακρυγιάννη Το άλσος ειρήνης Το άλσος δοξης Και πολλα τρίγωνα, όπου ήταν δυνατόν να δημιουργηθουν, πρασινισαν.

Διεκδίκηση αποκτησης κοινοχρήστων χωρών: Διεκδικηθηκαν και αποκτήθηκαν για την χρήση των πολιτών οι παρακατω χώροι: Ο χώρος όπου χτίστηκαν το 4 και 6 δημοτικά σχολεία. Ο χώρος της Αποστολικής διακονίας όπου χτίστηκε το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίων Λυκειων, και το 8 δημοτικό σχολείο .Ο χώρος που κατασκευάστηκε το άλσος ειρήνης και στο κατω μερος του τα γήπεδα μπάσκετ.

Η ανάγκη να δημιουργηθουν χώροι αθλησης, “αναγκασε” την τότε Δημοτικη Αρχή να κινητοποίησει τους πολιτες και να κατά πατήσουν το μοναδικό χώρο που προσφερόταν για γήπεδο, και να δημιουργηθει το γήπεδο στα ριμινιτικα.

Ο χώρος της ΕΥΔΑΠ στις κολωνες που έγινε το κλειστό γήπεδο, το γκαράζ του δήμου και ο βρεφονηπιακος σταθμός.

Με άδεια από το δασαρχείο κατασκευάστηκε η δεξαμενή στο βουνό νόμιμα για την συλλογή ομβρίων υδάτων ώστε να χρησιμοποιηθεί για πυροσβεση, εκεί που κατασκευάστηκε αργότερα παρανομα το αναψυκτήριο Πάνθεον με τα γνωστά αποτελεσματα

Αγορά ακινήτων: Το κινηματοθεατρο Γ Ρίτσος. Το κτήριο Μπλαζακη Το υπόγειο στην π. π Γερμανου όπου στεγάστηκε η ενόργανη γυμναστική, και αργότερα η αντισφαίριση που προσφατα εκδιώχθηκε με κίνδυνο να διαλυθεί. Η κατασκευή του κτιρίου όπου στεγάζεται το Ωδείο.

Υδρευση: Με την συνεργασία της ΕΥΔΑΠ κατασκευάστηκε το αντλιοστασιο στον χώρο της Αποστολικής διακονίας, και υδροδοτηθηκε η ανω Αγ. Βαρβαρα που δεινοπαθουσε από την έλλειψη νερου..

Ας με συγχωρέσουν κάποιοι αν ξέχασα να αναφερθώ σε κάποιο σημαντικό έργο, αλλά ήθελα να αναφέρω το σημαντικό έργο που κατάφερε η τότε δημοτικη αρχή, τις περισσοτερες φορές και με την βοήθεια και συμφωνία όλων των δημοτικών παραταξεων, αλλά και την κινητοποίηση των δημοτων.

Διότι μόνο έτσι πιστευω μπορείς, να καταφέρεις το μεγάλο (Μαζί με τους πολίτες).

Ο δήμος τότε στηριζε ηθικα και υλικά όλους τους μαζικους φορείς χωρίς καμία εξαίρεση. Άκουγε, επεξεργαζοταν κάθε αντίθετη αποψη, και δεν δίσταζε να την υιοθετήσει, εάν ηταν για το καλό της πολης και των δημοτων.

Γι’αυτό τους είχε μαζί του σε κάθε μεγάλη διεκδικηση

Μανούσος Πανόπουλος