Μήνυμα διαμαρτυρίας, στη διεύθυνση ειδήσεων και ενημέρωσης του Alpha, από τον Κωνσταντίνο Σαρόπουλο

.
Άμεση ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της παράταξης “Μαζί με τους Πολίτες” Κωνσταντίνου Σαρόπουλου, στα σχόλια και δημοσιεύματα που αφορούσαν την αναφορά στην πόλη μας και τους τσιγγάνους συμπολίτες μας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού “Α”, τη Δευτέρα του Πάσχα.
.
Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
.
Αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες, έχει σταλεί ήδη το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση ειδήσεων και ενημέρωσης του Alpha:
.
“Είναι ντροπή για την πόλη μας σήμερα να ακούγονται ψευδείς αναφορές για τσαντίρια και καταυλισμούς.
.
Στην Αγία Βαρβάρα κατοικεί η μοναδική ίσως τσιγγάνικη κοινότητα στον ελλαδικό χώρο που ζει ενταγμένη στον αστικό ιστό της πόλης κι όχι στις παρυφές της ή σε συνοικισμούς.
.
Οι Έλληνες Τσιγγάνοι στην Αγία Βαρβάρα αποτελούν το 10% περίπου του πληθυσμού της πόλης και είναι ένας ισχυρός πολιτισμικός θύλακας.
.
Παρόλα τα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν ακόμα και σήμερα, όπως σχολική διαρροή, παραβατικότητα, ηχορύπανση κλπ, έχει γίνει μεγάλη πρόοδος. Η διστακτικότητα υποχωρεί και η συμβίωση βελτιώνεται καθημερινά μέσω του αλληλοσεβασμού.
.
Δεν είναι οι τσιγγάνοι οι μοναδικοί παραβάτες στην πόλη, όπως επιδιώκουν να τους «φορτώσουν» τα στερεότυπα και αυτοί που φοβούνται τη διαφορετικότητα και φυσικά δεν υπάρχουν τσαντίρια και καταυλισμοί πολλά χρόνια τώρα.
.
Επειδή είναι προσβλητική για την πόλη της Αγίας Βαρβάρας η αναφορά για την ύπαρξη τσαντιριών στο Δελτίο Ειδήσεων στις 19:33 με τίτλο “Αγία Βαρβάρα-Ζεφύρι το αρχηγείο τους, παρακαλώ να διορθώσετε την αστοχία σας.
.
Κων/νος Σαρόπουλος, επικεφαλής δημοτικής κίνησης “Μαζί με τους πολίτες”.