Να επισκευαστούν οι παιδικές χαρές και να δοθούν στα παιδιά για να παίζουν…

Νέα πολιτική εφαρμόζει ο δήμος το τελευταίο διάστημα, όσον αφορά τις παιδικές χαρές της πόλης μας.

Έχει βάλει στις περισσότερες, πινακίδα με την πληροφορία πως η παιδική χαρά είναι κλειστή λόγω επιθεώρησης και αντί να γίνονται επισκευές, όπου χρειάζονται, τις έχει κλειστές, εδώ και πολλές εβδομάδες.

Προ ημερών τοποθέτησε και στην πλατεία Μακρυγιάννη μία, βάζοντας μάλιστα και αλυσίδα στην πόρτα, αφού παλαιότερα το σύρμα που είχε βάλει παραβιάστηκε εύκολα και η παιδική χαρά ήταν σε καθημερινή χρήση, ενώ η παλαιά πινακίδα εξαφανίστηκε.

Με την κούνια με σπασμένο το ένα καθισματάκι. Με ένα φρεάτιο χωρίς σχάρα στο κέντρο του χώρου. Με κομματιασμένο τον κάδο απορριμμάτων και τις λαμαρίνες να προεξέχουν έτοιμες να κόψουν όποιον πέσει επάνω τους.

Αυτή η παιδική χαρά είναι έτοιμη για επιθεώρηση ή για επισκευές;

Εάν η πινακίδα έγραφε “κλειστή λόγω επισκευών”  θα το καταλαβαίναμε.

Αλλά για να μην καταναλωνόμαστε με τις λέξεις, μιας και ο καθένας μπορεί να δώσει την ερμηνεία που θέλει, για οποιονδήποτε λόγω κι αν είναι κλειστές εδώ και καιρό οι παιδικές χαρές, πρέπει η επισκευή τους να επισπευσθεί και να δοθούν στα παιδιά για παιχνίδι…

Πάντως υπάρχουν και παιδικές χαρές χωρίς καμία σήμανση, ούτε καν κλειστές πόρτες στις οποίες χρειάζονται να γίνουν επισκευές σε όργανα που παίζουν τα παιδιά, όπως π.χ. σε εκείνην στη συμβολή των οδών Βαλαωρίτου και Περικλέους.

Με την ευκαιρία ο δήμος δεν θα έπρεπε μέσα από το ενημερωτικό δελτίο που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες, να ενημερώσει τους κατοίκους γιατί οι παιδικές χαρές είναι κλειστές για τόσο μεγάλο διάστημα;