Δραστηριότητες του Ε.Ε.Α. – Δενδροφύτευση και στην πόλη μας; – Χατζηθεοδοσίου για υπ. Περιφερειάρχης;

.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, όπως έχει ήδη αποδείξει εδώ και χρόνια, προχωρά συστηματικά σε δράσεις με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα.

Με αφορμή την καταστροφή που έχει υποστεί από τις πυρκαγιές των τελευταίων ετών η Αττική και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, το Ε.Ε.Α. ξεκίνησε ένα μεγάλο πρόγραμμα δενδροφύτευσης σε περιοχές της Αττικής.

Συνολικά 10.000 νέα δέντρα θα δώσουν ανάσα ζωής στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου και θα στείλουν το μήνυμα για την ανάγκη υλοποίησης περισσότερων φιλοπεριβαλλοντικών πρωτοβουλιών.

Το πρόγραμμα του Ε.Ε.Α. ξεκίνησε το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2023, στην Παιανία, με δεντροφύτευση χιλιάδων νέων δέντρων, σε συνεργασία με τον Δήμο Παιανίας και τη WE4ALL.

Η δράση συνεχίστηκε το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2022, στη Βούλα, σε συνεργασία με τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και την WE4ALL και αυτό θα επεκταθεί και σε άλλους δήμους.

ΔΕΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Σε συνάντηση που είχαμε με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. συμπολίτη μας κ. Χατζηθεοδοσίου, σε μία πρόσφατη επίσκεψή του στην πόλη μας, από τις συχνές που πραγματοποιεί στην Αγία Βαρβάρα, τον ρωτήσαμε εάν έχει στον προγραμματισμό του να πραγματοποιήσει δενδροφύτευση και στην πόλη μας.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου μας πληροφόρησε πως όντως το είχε υπ΄ όψιν του και για το λόγο αυτό επικοινώνησε με τον δήμαρχο κ. Μίχο και του το πρότεινε. 

Ο δήμαρχος όπως μας πληροφόρησε  ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., του ανέφερε πως υπάρχει πλήρης κάλυψη της πόλης από δένδρα και δεν υπάρχει τέτοια αναγκαιότητα σε αυτόν τον τομέα, αυτήν την περίοδο.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Όσον αφορά το θέμα της στήριξης του κ. Χατζηθεοδοσίου από ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τις Περιφερειακές εκλογές, ενημερωθήκαμε πως ενώ με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υπάρχει σχεδόν συμφωνία, με το ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., υπάρχει κάποια καθυστέρηση, αφού ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Τσίπρας με τον οποίον γίνονται απευθείας οι συνομιλίες τους, έχει την άποψη πως αυτές πρέπει να γίνουν μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου πιστεύει πως μετά τις βουλευτικές εκλογές, μέσα στο καλοκαίρι θα είναι αργά για τη κατάρτηση αξιόλογου ψηφοδελτίου και επίσκεψη στις δεκάδες περιοχές της Αττικής, την προεκλογικά περίοδο.

Υπό αυτές τις συνθήκες, όπως διαμορφώνονται οι εξελίξεις πιθανότατα να μην συμμετάσχει στις Περιφερειακές εκλογές.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως δεν αποκλείεται ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Σγουρού.