Να εφαρμοστεί ωράριο τροφοδοσίας καταστημάτων στους κεντρικούς, τουλάχιστον δρόμους της πόλης μας…

Οι περισσότεροι δήμοι της χώρας εφαρμόζουν για αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων στα όριά τους, διάφορους κανονισμούς που αφορούν  το ωράριο για την τροφοδοσία καταστημάτων, με φορτηγά οχήματα.

Συνήθως οι ώρες αυτές είναι νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ.

Δεν γνωρίζουμε εάν στο δήμο μας υπάρχει σχετικός κανονισμός, αλλά και να υπάρχει δεν εφαρμόζεται.

Δεν είναι λοιπόν σπάνιο το φαινόμενο, φορτηγά που ξεφορτώνουν εμπορεύματα να δημιουργούν προβλήματα και καθυστερήσεις στην ομαλή ροή των υπόλοιπων οχημάτων, ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους.

Πιθανότατα η έλλειψη ενημερωτικών πινακίδων σε διάφορα σημεία, περί ωραρίου τροφοδοσίας καταστημάτων, να συμβάλει στην αναστάτωση που δημιουργείται.

Στις φωτογραφίες μας ένα φορτηγό έχει κλείσει σχεδόν την οδό Ρεθύμνου, αφού ούτε μικρά σε όγκο οχήματα δεν μπορούσαν να περάσουν στρίβοντας από την Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ από τις μανούβρες άλλου φορτηγού επί της Βενιζέλου πλησίον της οδού Ηρακλείου, οι ουρές των υπόλοιπων οχημάτων είχαν φτάσει στον κόμβο.

Πιστεύουμε πως ο δήμος οφείλει να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για την ομαλή κυκλοφορία στους δρόμους της πόλης μας οχημάτων, χωρίς τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σχεδόν καθημερινά, ενημερώνοντας πρωτίστως τους ενδιαφερόμενους.