ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΡΟΣ: “Οι εργαζόμενοι έχουν περηφάνια! Δεν εξαγοράζονται για λίγα ψίχουλα!”

Σε δήλωσή του ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, για την αύξηση του κατώτατου μισθού σημειώνει:

«Οι εργαζόμενοι έχουν περηφάνια! Δεν εξαγοράζονται για λίγα ψίχουλα! Όσες προσπάθειες και να κάνει η κυβέρνηση για να καταστείλει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, δήθεν στηρίζοντας το λαϊκό εισόδημα, όσα προεκλογικά τερτίπια και αν σκαρφιστεί, δεν θα βάλει στο γύψο τις διεκδικήσεις για αξιοπρεπείς μισθούς και μεροκάματα, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα στο ύψος των σύγχρονων αναγκών. Ο αγώνας που εξελίσσεται αυτές τις ημέρες, με τη συγκλονιστική συμμετοχή του λαού και της νεολαίας, αποδεικνύει πως ο λαός μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω αν το θελήσει, ότι δεν θα συμβιβαστεί με το λιγότερο κακό και ούτε με την ανέχεια να ζει στα όρια της εξαθλίωσης, τη στιγμή μάλιστα που ο πληθωρισμός καλπάζει και η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα.

Ας μας πει η κυβέρνηση:

  • Γιατί στους χώρους δουλειάς χιλιάδες εργαζόμενοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό,
  • Γιατί με τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφίσει και με τα δυο τους χέρια, όλοι όσοι μέχρι σήμερα κυβέρνησαν, έχουν καταργήσει τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας, δίνοντας αέρα στα πανιά των εργοδοτών να εφαρμόζουν ελαστικές μορφές εργασίας με άθλιους όρους και απλήρωτες υπερωρίες.
  • Γιατί χιλιάδες εργαζόμενοι να αναγκάζονται σε μερική απασχόληση με μισθό που να αγγίζει τα 300 – 400 ευρώ
  • Ας πει στους χιλιάδες εργαζόμενους γιατί δεν ξεπαγώνει τις τριετίες!!
  • Γιατί μιλάει για αυξήσεις προεκλογικές των 50 ευρώ, ενώ σήμερα ένας νέος εργαζόμενος που το 2012 θα είχε μισθό 751 ευρώ, συμπληρώνοντας την 3η τριετία θα λάμβανε 1.000 ευρώ!
  • Γιατί η κυβέρνηση αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα που υποστηρίζουν αυτήν την πολιτική όταν το ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση νόμου στη Βουλή, την οποία είχε διαμορφώσει η πλειοψηφία των συνδικάτων, για επαναφορά της ΕΓΣΣΕ, των κλαδικών ΣΣΕ, την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, την απαίτηση να υπάρξει ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό και ονομαστική αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως αυτή που ζητούν σήμερα τα συνδικάτα και ξεπερνά τα 850 ευρώ με τα τωρινά δεδομένα; Γιατί την απέρριψαν;

Χίλια παραδείγματα αποκαλύπτουν ότι η σημερινή κυβέρνηση αλλά και όλοι όσοι μέχρι σήμερα έχουν κυβερνήσει πίνουν νερό στο όνομα της κερδοφορίας των λίγων και ούτε θέλουν ούτε μπορούν να υπηρετήσουν τις ανάγκες τους λαού.

Οι εργαζόμενοι θα κλείσουν τα αφτιά τους στις σύγχρονες σειρήνες. Αυτό που σήμερα πρέπει να κάνουν είναι να δυναμώσουν την οργάνωσή τους, τη συμμετοχή στον συλλογικό αγώνα μέσα στα σωματεία τους και τους μαζικούς φορείς του κινήματος, να δώσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα για τη διεκδίκηση όλων όσα έχουν ανάγκη.

Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να συμπορευτεί μαζί του παντού, στους καθημερινούς αγώνες μέσα στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, να διεκδικήσουμε μια ζωή με αξία! Να στηρίξουν το ΚΚΕ και με την ψήφο τους, να του δώσουν δύναμη γιατί είναι το μόνο Κόμμα που και θέλει και μπορεί να γίνει στήριγμα, οργανωτής της λαϊκής πάλης μέσα και έξω από τη Βουλή».