Σεμνή αλλά συγκινητική εκδήλωση για τη μνήμη του Ελευθέριου Βενιζέλου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το πρωί 18 Μαρτίου από το δήμο, εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για την επέτειο του θανάτου του Ελευθέριου Βενιζέλου στην προτομή του, στην πλατεία Παναγίας Ελεούσας.

Η προτομή του Βενιζέλου, δωρεά της Ένωσης Κρητών της πόλης μας, “αγκαλιάστηκε” από Κρητικούς και Κρητικές ντυμένους με τις παραδοσιακές ενδυμασίες τους, περήφανοι για τον Κρητικό που έγινε παγκοσμίως γνωστός για τις επιτυχίες του στον διπλωματικό κυρίως τομέα και αύξησε το μέγεθος της Ελλάδας, σχεδόν στη σημερινή της κυριαρχία.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση για τον Βενιζέλο, μίλησαν για τον μεγάλο Έλληνα Πολιτικό ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Περάκης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού κ. Αναστασία Πατρουδάκη.

Ακολούθησε από τον Νίκο Φαϊτάκη ένα ριζίτικο τραγούδι και η εκδήλωση συνεχίστηκε με την  κατάθεση στεφάνων.

Ακολούθησε ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου και η σεμνή αλλά συγκινητική εκδήλωση ολοκληρώθηκε.

Στην εκδήλωση παρέστη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Δημήτρης Βίτσας, πολυπληθής αντιπροσωπεία από την Ένωση Κρητών της πόλης μας και το Σύλλογο Κρητών Αιγάλεω, ο κ. Χριστοδουλάκης Γιώργος αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων και ο π. Υπουργός και υπ. Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης.

Επίσης παρόντες εκπρόσωποι του Συλλόγου Ποντίων, ενώ στεφάνια, εκτός του δημάρχου κ. Λάμπρου Μίχου και του Προέδρου της Ένωσης Κρητών κ. Πρεντάκη Παντελή κατέθεσαν, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών της πόλης μας κ. Παναγιώτης Τσιμογιάννης και Κρητικά Σωματεία.

Εκτός του δημάρχου κ. Λάμπρου Μίχου και αντιδημάρχων του, παρόντες ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Γιάγκας και ο επικεφαλής της παράταξης “Μαζί με τους Πολίτες” κ. Κωνσταντίνος Σαρόπουλος.