Επιστολή του αντιδημάρχου κ. Σωτηρόπουλου στην εφημερίδα μας, περί προγραμματισμού εργασιών του τομέα του

Γράφαμε προχθές πως ο δήμος παρενέβη στο παρτέρι με τα ελαιόδεντρα το οποίο παρουσίαζε  θλιβερή εικόνα σε σχέση με την προ οκταμήνου εμφάνισή του και με φυτέματα το “συνέφερε”.

Με αφορμή το δημοσίευμά μας αυτό, λάβαμε από τον αντιδήμαρχο πρασίνου και κήπων, κ. Σωτηρόπουλο επιστολή, με ελαφρά δόση χιούμορ, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων πως ήταν προγραμματισμένη εργασία και δεν έγινε κατόπιν του δημοσιεύματός μας, πράγμα που πουθενά δεν υποστηρίξαμε κάτι τέτοιο https://proodeutiki.gr/?p=200580.

Τώρα από που έβγαλε το συμπέρασμα αυτό, δεν μας το αναφέρει.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Προνόηση δεν είναι η εστίαση στο προφανές,   γιατί με αυτόν τον τρόπο σε λίγο θα προβλέψετε πως σε 10 μέρες τα δέντρα θα έχουν βγάλει φύλλα, τα λουλούδια θα έχουν ανθίσει, το χορτάρι θα έχει μεγαλώσει, οπότε θα πρέπει να κλαδέψουμε και να ποτίσουμε, να κόψουμε … 

.
Με ειλικρίνεια σας διαβεβαιώ ότι παρακολουθώ τις δημοσιεύσεις σας όχι επειδή κατευθύνουν την υπηρεσία πρασίνου, αλλά επειδή μας ευχαριστεί που εργάζεστε υπέρ μας. Ο ζήλος σας να επικρίνετε το έργο μας, μάλλον στην επιπλέον δημοσιοποίησή του καταλήγει.
.
Σας ενημερώνω λοιπόν ότι καθημερινά η υπηρεσία πρασίνου ανταποκρίνεται στα αιτήματα των δημοτών καλύπτοντας τις περισσότερες απαιτήσεις τους, τηρώντας φυσικά την προτεραιότητα σύμφωνα με την καταχώριση των αιτημάτων στην εφαρμογή myAgiavarvara. 
.
https://agiavarvara.gr/echeis-aitima-steilto-sto-dimo-me-ena-click-myagiavarvara/ 
.
Ειδικότερα, σε περιπτώσεις όπως ενός παρτεριού που χρειάζεται λουλούδια, δέντρα ή αντικατάσταση φυτών που καταστράφηκαν, όπως το ανοικτό Μουσείο φυσικής ιστορίας, οι σύμβουλοι γεωπόνοι για την δρομολόγηση όλων αυτών δεν είναι φυσικά ούτε προφήτες, ούτε δρυΐδες των δασών. Επιστήμονες γεωπόνοι είναι με άρτια γνώση του αντικειμένου. Για να ολοκληρωθεί μια τέτοια εργασία εξάλλου, προηγείται προεργασία (τιμές, προμηθευτές, μελέτη) ακόμα και άνω του μηνός. 
.
Κατανοείτε λοιπόν ότι αυτό που εσείς εντοπίζετε στο και πέντε, εμείς ήδη το έχουμε τροχοδρομήσει στο παρά είκοσι; 
.
Θα είναι χαρά μας να συνεχίσετε να παρακολουθείτε το έργο μας που στόχο έχει να κάνει την Αγία Βαρβάρα έναν Δήμο-πρότυπο και αφού όπως και εσείς αντιλαμβάνεστε, οι μέχρι τώρα επισημάνσεις σας δεν αποτελούν για εμάς οδηγό εργασιών, θα μπορούσατε να το καταγράφετε αναφέροντας την θετική του εξέλιξη σε σχέση με την καταστροφική δεκαετία που προηγήθηκε.”
.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ
.
Κύριε Σωτηρόπουλε, δεν θα μακρηγορήσουμε, απλά να σας ξεκαθαρίσουμε πως όταν αντιλαμβανόμαστε κάτι “στραβό” το αναρτούμε. Εάν είναι προγραμματισμένη να γίνει κάποια εργασία από εσάς ή όχι, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Έχουμε υποχρέωση όμως να το δημοσιοποιήσουμε.
.
Υπάρχουν  όμως αρκετές φορές, που αναρτήσεις για διάφορα προβλήματα του τομέα σας, τις πληροφορείστε από τα δημοσιεύματά μας, όπως και άλλες υπηρεσίες φυσικά (π.χ. τα τεχνικά συνεργεία). 
.
Εάν δεν το παραδέχεστε στην παρούσα επιστολή σας, με γειά σας και χαρά σας.
.
Μιας και μιλάτε πάντως για προγραμματισμό, και όπως αναφέρετε διαβάζετε την εφημερίδα μας και με χαρά επιθυμείτε  να παρακολουθούμε το έργο σας, σας ρωτάμε:
.
Η πινακίδα ΚΟΚ στην οδό Σίφνου και Λαμπροπούλου που είναι κρυμμένη από τις φυλλωσιές δένδρων και γράφουμε και σήμερα, πότε θα εμφανιστεί πριν ή μετά κάποιο σοβαρό ατύχημα ή είναι προγραμματισμένο κι αυτό, διότι έχει περάσει πάνω από μήνας από την πρώτη αναφορά μας;;;
.
Μάλιστα σε κάποιο σημείο, με το αστείρευτο χιούμορ σας, γράφετε:σε λίγο θα προβλέψετε πως σε 10 μέρες τα δέντρα θα έχουν βγάλει φύλλα, τα λουλούδια θα έχουν ανθίσει, το χορτάρι θα έχει μεγαλώσει, οπότε θα πρέπει να κλαδέψουμε και να ποτίσουμε, να κόψουμε …”
.
Κύριε Σωτηρόπουλε, δυστυχώς έχει συμβεί κι αυτό και αναφερόμαστε στο ράντισμα των πεύκων για τις κάμπιες.
.
Ενώ κάθε χρόνο γράφουμε πως το ράντισμα πρέπει να γίνεται στο διάστημα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, εσείς (ο δήμος) επιμένετε να το κάνετε Νοέμβριο μήνα όλα τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα ολόκληρη η πόλη (σχολεία, πλατείες, πάρκα κ.ά.) να γεμίζει κάθε χρόνο τέτοια εποχή με κάμπιες, επικίνδυνες για σοβαρές αλλεργίες στους ανθρώπους και έως θάνατο στους σκύλους και να τρέχετε εκ των υστέρων να κόβετε τα κουκούλια από τα πεύκα και να τα καίτε, αναθέτοντας μάλιστα ορισμένες φορές, σε ιδιωτικό συνεργείο τη δουλειά αυτή. Ρωτήστε τους προκατόχους σας, για περισσότερες πληροφορίες, αλλά θυμηθείτε και δικές σας πρόσφατες ενέργειες . Αποτέλεσμα και αυτό του προγραμματισμού σας;
.
Κύριε αντιδήμαρχε χαρήκαμε για την ανταλλαγή απόψεων και πιστεύουμε πως δεν χρειάζεται παραπέρα συζήτηση, ούτε και περισσότερα παραδείγματα από πλευράς μας, που είναι πολλά.
.
Κάντε σωστά εσείς τη δουλειά σας και εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δική μας, όπως την κάνουμε 45 συνεχόμενα χρόνια, πολλά πριν εσείς και λόγω ηλικίας, ασχοληθείτε με τα κοινά της πόλης μας.