Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, από τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Αγίας Βαρβάρας

«ΕΣΕΙΣ ΜΕΤΡΑΤΕ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΡΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ»

Την Δευτέρα 13 Μάρτη πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έπειτα από κάλεσμα του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Αγίας Βαρβάρας, για το  προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.

Στην συγκέντρωση μίλησε εκ μέρους του Σωματείου ΙΚΑ Αιγάλεω – Χαϊδάρι – Αγία Βαρβάρα, η Γιάννα Κατρανά, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι «…δεν θέλει σκέψη για το ποιοι είναι ένοχοι. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι εγκληματικές και αυτό γίνεται φανερό από τις καταγγελίες και προειδοποιήσεις συνδικαλιστών από το χώρο για την παντελή έλλειψη των απαιτούμενων συστημάτων ασφαλείας…»

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η Πατρίτσια Μπέλεση, από το παράρτημα του ΕΣΥΝ στην Αγία Βαρβάρα, η οποία όπως είπε «…τα κέρδη τους- οι νεκροί μας! Δεν είναι απλά ένα σύνθημα αλλά βίωμα για χιλιάδες οικογένειες για νέους και νέες που κάηκαν στο ΜΑΤΙ, που πνίγηκαν στη ΜΑΝΔΡΑ, σκοτώθηκαν στα συντρίμμια της ΤΟΥΡΚΙΑΣ και πεθαίνουν καθημερινά στις πιάτσες θανάτου σε όλες τις γειτονιές του κόσμου….»

Εκ μέρους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας, μίλησε η Ειρήνη Αγαπητού η οποία αναφέρθηκε στις ευθύνες της κυβέρνησης για το έγκλημα.

Ανάφερε μεταξύ άλλων: «..Με τα μνημόνια και με τις ιδιωτικοποιήσεις έγιναν όλα καλύτερα;  Είναι καλύτερες οι συγκοινωνίες; Τα νοσοκομεία; Τα ταχυδρομεία; Τα σχολεία; Είναι φτηνότερη η ενέργεια και το ηλεκτρικό ρεύμα;

….Σαν γονείς λέμε ότι οι μαθητές μας ζητούν τη ζωή που τους αξίζει, δείχνουν την ωριμότητά της σκέψης τους φωνάζοντας «Όλων των νεκρών γινόμαστε φωνή, η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί»»

Ο Δημήτρης Φατσιλέτος, από την Ένωση Γονέων Αγίας Βαρβάρας ο οποίος ανέδειξε τα διαχρονικά προβλήματα που αφορούν την ασφάλεια των παιδιών , όπως είπε χαρακτηριστικά «Μας κάνουν μπαλάκι όταν ζητάμε ασφαλείς μετακινήσεις για τα παιδιά μας και αντισεισμικούς ελέγχους στα σχολεία, για να μην γίνει αυτό που είδαμε σε Συρία και Τουρκία  που μικρά παιδιά έβγαιναν από τα χαλάσματα»

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γιώργος Οικονόμου, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, ο οποίος όπως είπε«…Το Σωματείο ενώνει τη φωνή του με τις φωνές όλων των φορέων απέναντι στο τρομερό γεγονός στα Τέμπη που δεν ήταν ατύχημα ούτε δυστύχημα αλλά κρατικό έγκλημα. Είναι το αποτέλεσμα των κυβερνητικών επιλογών για ιδιωτικοποιήσεις και την λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών με οικονομικά κριτήρια. Οι ένοχοι πρέπει να βρεθούν και να αποδοθούν ευθύνες και δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε με τίποτα,  το χρωστάμε στους νεκρούς…»

Από τον ΣΕΠΕ Κορυδαλλού – Αγίας Βαρβάρας, μίλησε ο πρόεδρος του Νίκος Μαρκόπουλος , ο οποίος μετέφερε με ζωντανό τρόπο το κλίμα που υπάρχει σε εκπαιδευτικούς και μαθητές , τις συζητήσεις που ανοίγουν με τους μαθητές τους ακόμα και για τα συνθήματα που γράφουν στα πανό τους!

Τέλος, η Γκιτάκου Μαρία, πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Αγίας Βαρβάρας, τόνισε ότι «αποτελεί πραγματικά ελπίδα μέσα στην θλίψη, το αγωνιστικό ποτάμι των εργατικών σωματείων, των μαζικών φορέων, των συλλόγων γυναικών της ΟΓΕ  των φοιτητικών συλλόγων, των μαθητών που όλοι μαζί έχουμε καταφέρει να σμπαραλιάσουμε το αφήγημα της Κυβέρνησης  για το «ανθρώπινο λάθος». Θέλουν να εκτονώσουν την οργή που η καθεμία και ο καθένας μας νιώθει, αλλά και να κρύψουν τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ…..Η σημερινή πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει δημόσιες υποδομές και συγκοινωνίες ασφαλείς και σύγχρονες, με μόνιμο και επαρκές προσωπικό που θα καλύπτουν τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών. Γι’ αυτό παλεύουμε ανυποχώρητα διεκδικώντας  ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για εμάς και τις οικογένειές μας».

Τέλος οι παρευρισκόμενοι άφησαν φαναράκια στον ουρανό τιμώντας τα θύματα του εγκλήματος στα Τέμπη και ανανέωσαν τον ραντεβού τους στην πανεργατική απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη στις 11:30 στα Προπύλαια.

Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αγίας Βαρβάρας