“ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ” ξεσήκωσαν και ενθουσίασαν το απαιτητικό κοινό, εχθές βράδυ στο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ”

 

Όταν πρόκειται να δοθεί θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Μαρούσας Στρογγυόγλου και της πολλά υποσχόμενης Δημοτικής Θεατρικής Ομάδας “Περί…έργων”, τότε πολύ καλά έπραξαν όσοι άλλοι φορείς της πόλης μας δεν προγραμμάτισαν εκδήλωση το Σάββατο βράδυ 11 Μαρτίου 2023, διότι όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν το δημοτικό Κινηματοθέατρο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ.

Για μία ακόμα φορά η Μαρούσα Στρογγυόγλου με την σκηνοθετική της οξυδέρκεια, το ταλέντο της και την αγάπη της για το θέατρο, απέδειξε τα πλούσια χαρίσματά της και την ικανότητά της να παίρνει από τα παιδιά της θεατρικής ομάδας περισσότερα από το 100% του ταλέντου τους.

Η παράσταση “ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ” του Νηλ Σάϊμον που παρουσίασαν οι παραπάνω, ενθουσίασε το απαιτητικό κοινό που από νωρίς είχε γεμίσει το δημοτικό κινηματοθέατρο και χαρακτηρίζουμε “απαιτητικό” το κοινό διότι η Μαρούσα Στρογγυόγλου με τις προηγούμενες σκηνοθετικές δουλειές της, μας έδωσε το δικαίωμα να είμαστε απαιτητικοί.

Οι ηθοποιοί εξαιρετικοί, αλάνθαστοι σαν να επρόκειτο για επαγγελματίες του είδους.

Το έργο, η υπόθεση και οι διάλογοί του ευρηματικοί, που αναδείχτηκαν σε όλο το μεγαλείο τους, από την απλότητα και την φυσική ερμηνεία των πρωταγωνιστών επί σκηνής.

Όσο στο σανίδι διαδραματίζονταν η παράσταση, η Μαρούσα παρακολουθούσε με αγωνία από το στούντιο ήχου και φωτισμού, μαζί με τους τεχνικούς, ζώντας την παράσταση και σιγομουρμούριζε τους διαλόγους που τους γνωρίζει απ΄ έξω και ανακατωτά.

Αφού ολοκληρώθηκε η παράσταση και το χειροκρότημα του κοινού ήταν συνεχές και επίμονο, τότε μόνο χαλάρωσε και συνειδητοποίησε πως τα είχε καταφέρει πάλι περίφημα, μαζί με την ομάδα της.

Το αποτέλεσμα δικαίωσε τους πρωταγωνιστές της παράστασης, η οποία θα επαναληφθεί σήμερα Κυριακή 12 Μαρτίου στις 18:30 και το επόμενο Σαββατοκύριακο, πάλι στο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ, οι οποίοι απέσπασαν το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού, το οποίο σπάνια έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ανάλογες θεατρικές παραστάσεις.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ