Κωνσταντίνος Σαρόπουλος: “Δικαιοσύνη στις προσλήψεις των Δήμων”

Η εργασία είναι δικαίωμα! Όλοι οι Έλληνες πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση στο δικαίωμα στην εργασία στο δημόσιο με αδιάβλητες και αντικειμενικές διαδικασίες, σαν αυτές που διασφαλίζουν τα αξιοκρατικά κριτήρια και το ΑΣΕΠ.

Είναι αδιανόητο να στερείται το δικαίωμα στην εργασία σε χιλιάδες ανέργους και τη νεολαία με προσόντα, επειδή οι ρουσφετολογικές προσλήψεις έχουν γίνει σήμερα ο κανόνας ειδικά στους δήμους και σε άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

Ένας Δήμαρχος πρέπει να παρέχει κοινωνική υποστήριξη στους ανέργους ενώ ταυτόχρονα αγωνίζεται και εργάζεται για τις προϋποθέσεις ανάπτυξης της πόλης, ώστε η ανεργία να μειώνεται.

Ένας Δήμαρχος πρέπει να αντιμετωπίζει τους συμπολίτες του ισότιμα και δίκαια.

Οι προσλήψεις χωρίς διαφανείς διαδικασίες για να καλυφθούν προσωρινά οι ανάγκες της λειτουργίας ενός δήμου εκμεταλλεύεται την πραγματική αγωνία των ανθρώπων να εργαστούν οδηγώντας τους σε ομηρία.

Το χειρότερο, πείθουν τους ανθρώπους που προσλαμβάνονται ότι τους οφείλουν, διαιωνίζοντας τις πολιτικές πελατειακές σχέσεις και την προσωρινή αγορά ψήφων. Ακόμα χειρότερα, τους κάνουν να ελπίζουν, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά τις συνταγματικές διατάξεις που απαγορεύουν τη μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε μόνιμες προσλήψεις.

Όσοι προσλαμβάνονται στο δήμο, δεν χρωστάνε σε κανέναν πολιτικό, ούτε πρέπει να νιώθουν άβολα συνειδησιακά γιατί προσλήφθηκαν, γιατί δεν τους πήραν στην προσωπική τους επιχείρηση, αλλά σε υπηρεσίες της πόλης. Ούτε τους πληρώνουν με δικά τους χρήματα, αλλά με δημόσιο χρήμα, κυρίως μέσω προγραμμάτων, όπως εκείνων του ΟΑΕΔ και του ΕΣΠΑ.

Φτάνει πια! Ευκαιρίες και δουλειά για όλους, χωρίς ανταλλάγματα και υποθήκευση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Κωνσταντίνος Σαρόπουλος